Rahastotietoa

Lähitapiola tavoittelee uudenlaisilla markkinarahastoilla indeksejä parempaa tuottoa

Lähitapiola tuo rahastomarkkinoille uudenlaiset markkinarahastot, joilla se pyrkii indeksirahastoja parempaan tuottoon.

LähiTapiola lanseeraa uudenlaiset indeksituottoa tavoittelevat markkinarahastot, jotka sijoittavat valituille osakemarkkinoille kustannustehokkaasti ja laajasti hajauttaen. Ensi vaiheessa aloittavat USA ja Eurooppa -markkinarahastot.

“Markkinarahastoissa tavoittelemme Euroopan ja Yhdysvaltain osakemarkkinoiden tuottotasoa. Lähtökohtaisesti indeksejä seuraavat rahastot ovat aina pienellä takamatkalla tavoitteestaan rahastojen pientenkin kulujen vuoksi. Markkinarahastoissa otamme perinteisistä indeksituotteista poiketen hieman tasapainoisemman jakauman salkun sisällä. Salkkumme ei ole samalla tavalla tarkasti keskittynyt tiettyihin yrityksiin kuin markkina keskimäärin”, sanoo LähiTapiolan markkinarahastoista vastaava salkunhoitaja Anssi Wartiainen.

Wartianen kertoo SalkunRakentajalle, että uudet markkinarahastot ovat aktiivisia sijoitusrahastoja, joissa sijoitussalkkua tasapainotetaan osakkeiden jakaumaa hieman eri tavalla kuin mitä esimerkiksi indeksiä replikoivat indeksirahastot tekevät. Esimerkiksi Applen osuus voi olla olla markkinarahastossa pienempi kuin indeksissä ja sitä seuraavassa indeksirahastossa.

Vaikka markkinarahastot ovat aktiivisia sijoitusrahastoja, ei salkussa tutkita osakkeita aktiivisesti samalla tavalla kuin perinteisissä sijoitusrahastoissa. Markkinarahastojen kiertonopeus pidetään alhaisena, eikä osakkeita valinta perustu osaketutkimukseen. Osakkeita ei siis valita rahastoon esimerkiksi niiden markkinanäkymien tai osakefundamenttien perusteella.

Wartiaisen mukaan markkinarahastot tavoittelevat indeksejä parempaa tuottoa. Hänen mukaansa LähiTapiolan omat testit osoittavat, että markkinarahastojen osakevalintastrategialla on päästy indeksejä kovempiin tuottoihin. Markkinarahastojen riskisyys verrattuna indekseihin vaihtelee kuitenkin markkinatilanteen mukaan.

“Asiakkaamme ovat toivoneet meiltä markkinarahastojen kaltaisia ratkaisuja. Rahastot sopivat esimerkiksi hyvin hajautetun osakesalkun ytimeksi, jolloin salkkua voi täydentää LähiTapiolan yritysvalintaan perustuvilla rahastoilla”, Wartiainen kertoo.

LähiTapiola USA Markkina ja Eurooppa markkina -rahastot sijoittavat Euroopan ja USA:n osakemarkkinoille hyvin hajautetusti satoihin yrityksiin ja kustannustehokkaasti. Nettotuotto-odotus rahastoille on noin 5,0 prosenttia vuodessa.

Merkintä- ja lunastuspalkkio rahastoille on nolla prosenttia, hallinnointi- ja säilytyspalkkio 0,3 prosenttia vuodessa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös