Osakesäästäjien aamupala

Pankit kärsijän roolissa korkotason jälleen painuessa, Kiinasta yöllä vahvoja inflaatiolukemia

Euroopan osakemarkkinat sulkeutuivat keskiviikkona niukasti miinukselle, Stoxx Europe 600 -0,05 %. Wall Street päätyi loivasti plussalle, S&P 500 +0,14 %. Yksittäisistä sektoreista päivittäistavarat (+1,1 %) oli päivän voittaja.

Ranskalaisen pankin Crédit Agricolen (-3,16 %) osake oli keskiviikkona myyntipaineessa, kun sen liikevaihto jäi odotuksia heikommaksi. Viime aikoina finanssisektoria on jälleen rangaistu korkotason laskusta. Saksan 10 vuoden valtionlainan korko on painunut lokakuun loppupuolen lähes 0,5 prosentista noin 0,3 prosentin tuntumaan, kun sijoittajat odottavat EKP:n jatkavan elvytysohjelmaansa vielä hyvän tovin.

Kiinasta saatiin yöllä Suomen aikaan inflaatiolukemia. Maan kuluttajahinnat kohosivat lokakuussa 1,9 % vuositasolla, ennusteen oltua 1,8 %. Tuottajahinnat kallistuivat vastaavana aikana 6,9 %, odotuksen oltua 6,6 %. Odotettua korkeammat lukemat tukevat osakemarkkinoita.

Japanissa on käyty torstaina osakekauppaa loivasti miinuksella, Nikkei 225 -0,20 %. Hong Kongissa on ollut vahva nousupäivä, Hang Seng aamulla +0,84 %.

Helsingin pörssin tuloskausi jatkui myös keskiviikkona

Helsingin pörssi päätyi keskiviikkona myös niukasti miinukselle, OMX Helsinki -0,09 %.

Asiakastieto Group raportoi keskiviikkona kolmannen kvartaalin osavuosikatsauksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vertailukauden 11,7 miljoonasta eurosta 13,3 miljoonaan. Oikaistu käyttökate kohosi vastaavasti 5,4 miljoonasta eurosta 6,1 miljoonaan. Asiakastiedon oikaistu liikevoitto ilman kertaeriä kohosi heinä-syyskuussa 4,8 miljoonasta eurosta 5,3 miljoonaan.

Yksittäisistä Asiakastiedon Business Information liiketoiminta-alueen liikevaihto oli katsauskaudella 7,3 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden vertailukaudella oli 7,1 miljoonaa. Asiakastiedon toiseksi suurin liiketoiminta-alue on Consumer Information, mikä muodosti liikevaihdosta 3,9 miljoonaa euroa. Muut yhtiön liiketoiminta-alueet ovat Customer Managment (liikevaihto Q3/2017: 1,1 milj. €) ja Real Estate ja Collateral Information Services (liikevaihto Q3/2017: 1,1 milj. €).

Asiakastieto arvioi, että sen liikevaihto kasvaa kuluvana vuonna selvästi yli 10 % ja oikaistu liikevoitto kasvaa prosentuaalisesti lähes saman verran kuin liikevaihto.

Asikastieto Group on Osakesäästäjien yhteistyökumppani.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi
Ylös
>