Osakesäästäjien aamupala

EKP:n inflaatioarvion mukaan superalhainen korkotaso jatkuu lähivuosina

Euroopassa käytiin torstaina osakekauppaa laskevin kurssein, Stoxx Europe 600 -0,46 %.

Euroopan keskuspankki piti torstaisessa korkokokouksessa rahapolitiikkansa odotetusti ennallaan. Keskuspankki kertoi uudet arvionsa euroalueen bruttokansantuotteen ja inflaation kehityksestä. Ensi vuonna EKP odottaa euroalueen BKT:n kasvavan 2,3 % (syyskuun arvio 1,8 %) ja seuraavana vuonna 1,9 % (syyskuun arvio 1,7 %).

Arviota inflaatiostakin nostettiin ensi vuoden osalta ylöspäin. Tuoreen arvion mukaan euroalueen inflaatio olisi tulevana vuonna 1,4 % (aiempi arvio 1,2 %). Vuoden 2019 inflaatioarvio pysyi ennallaan 1,5 prosentissa. Vuodelle 2020 EKP arvioi 1,7 prosentin vuotuista inflaatiota. Mikäli inflaatioarviot pitäisivät paikkaansa, ei ohjauskorkoa tulla nostamaan ainakaan merkittävästi lähivuosina. Keskeisessä asemassa tulevan inflaation kannalta on euroalueen palkkakehitys, minkä parantuminen vaatii taakseen työllisyyden kasvun jatkumista.

Suomen inflaatio marraskuussa lokakuuta korkeampi

Helsingin pörssi sulkeutui torstaina miinukselle, OMX Helsinki -0,52 %.

Suomen inflaatio kohosi marraskuussa 0,8 prosenttiin vuositasolla. Lokakuun lukema oli 0,5 %. Inflaation kohoaminen johtui lähinnä bensiinin kallistumisesta.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

 

 

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös