Osakesäästäjien aamupala

Italian osakemarkkinoiden epävarmuus kasvamassa kevään vaalien lähestyessä

Euroopassa käytiin keskiviikkona osakekauppaa laskevin kurssein, Stoxx Europe 600 -0,24 %.

Yksittäisistä maista Italian osakemarkkinat (FTSE MIB -1,44 %) halpeni selvästi, kun huolet maan tulevien vaalien ympärillä kasvoivat. Laskussa olivat erityisesti italialaiset pankit, joista Unione di Banche Italiane SpA, Banco BPM SpA ja UniCredit SpA halpenivat yli 4 %. Maan hallinto kertoi keskiviikkona, että parlamenttivaalit pidetään ensi vuonna 4. päivä maaliskuuta. Tämän hetken kannatusgalluppien mukaan suosituimmat puolueet ovat keskustaoikeistolainen Fonza Italia (jota johtaa entinen pääministeri Silvio Berlusconi), euroskeptinen 5 Star Movement ja vallassa oleva vasemmistokeskustalainen demokraattinen puolue. Italian osakemarkkina on kuluvana vuonna kehittynyt vahvasti, kun FTSE MIB-indeksi on kohonnut vuoden alusta 16,46 %. Jatkossa on kuitenkin tiedossa epävarmempaa kehitystä vaalien lähestyessä, mikä voi tarjota mahdollisten laskupäivien ansiosta ostopaikkoja sijoittajille.

Yhdysvaltain osakemarkkinat

Wall Street päätyi keskiviikkona niukasti miinukselle, S&P 500 -0,05 %.

Fed nosti odotetusti ohjauskorkoa 25 korkopisteellä 1,50 prosenttiin. Keskuspankki askarruttaa edelleen se, mikä pitää inflaatio nykyisellä alhaisella tasolla. Inflaatio pitäisi normaalisti kohota työllisyyden ollessa korkealla. Fed kertoi myös näkemyksestään tulevista koronnostoista (nk. dot plot). Mediaanin Fedin keskuspankkiirin arvio on, että vuoden 2018 lopussa ohjauskorko tulee olemaan välillä 2,00-2,25 %. Pitkällä aikavälillä ohjauskoron arvioidaan asettuvan noin tasolle 2,75 %.

Keskiviikkona USA:sta saatiin myös inflaatiolukuja. Maan kuluttajahinnat nousivat odotetusti marraskuussa 2,2 % vuositasolla. Nk. pohjainflaatio oli tasolla 1,7 %, odotusten oltua 1,8 %.

Osakemarkkinat torstaina

Torstaina markkinoilla on puhuttanut Kiina keskuspankin lyhyiden korkojen nosto. Keskuspankki nosti 7 ja 28 päivän korkoja 5 korkopisteellä. Tämä tarkoittaa loivaa kohoamista maan rahoituskustannuksiin. Koronnoston myötä osakkeet ovat laskeneet Hong Kongissa, Hang Seng-indeksi -0,35 %. Myös Japani on torstaina miinuksella, Nikkei 225 -0,28 %.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös