Osakesäästäjien aamupala

Japanin ja Kiinan vahva makrodata tukee osakemarkkinaa perjantaina

Euroopassa käytiin torstaina osakekauppaa ilman suuntaa, Stoxx Europe 600 +0,03 %. Yksittäisistä sektoreista erityisesti pankit (Stoxx Europe 600 Banks +0,84 %) olivat vahvassa vedossa.

Saksan markkina kuului päivän voittajiin, kun maan DAX-indeksi kohosi 0,36 %. Sitä vastoin Lontoon FTSE 100 halpeni 0,37 %, kun punta vahvistui suhteessa dollariin.

Euroalueen BKT kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä odotetusti 0,6 % edelliseen kvartaaliin verrattuna. Vuositasolla kasvua kertyi 2,6 %, ennusteen oltua 2,5 %. Edellisvuodesta selvästi elpynyt talouskehitys tukee alueen osakemarkkinoita.

Perjantaina on jo saatu iso nippu makrodataa Aasiasta. Japanin BKT kasvoi vuoden kolmannella kvartaalilla selvästi yli ennusteiden. Toteutunut kasvu oli vuositasolla 2,5 %, kun odotus oli 1,5 %.

Perjantaina vahvaa makrodataa Aasiasta

Vahvoja lukuja saatiin myös Kiinasta. Kiinan vienti kasvoi marraskuussa 12,3 %, kun ennuste oli 5,0 %. Tuonti vastaavasti kohosi 17,7 %, odotuksien oltua 11,3 %. Kiinan viennin piristymisestä saatiin jo viitteitä aiemmin marraskuun lopulla, kun maan tehdasteollisuuden ostopäällikköindeksi kohosi lähelle viimeisen viiden vuoden huippua lukemaan 51,8.

Kiinan tuontitullien alennukset antavat lisäpotkua tuontiin. Maan hallinto päätti alentaa kuluttajatuotteiden tuontiveroa 187 kategorian osalta keskimääräisestä 17,3 prosentista 7,7 prosenttiin. Uusi laki tuli voimaan joulukuun alussa. Lakiuudistus on osa Kiinan pyrkimystä siirtyä investointivetoisesta taloudesta kohti yksityisen kulutuksen siivittämää yhteiskuntaa.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös