Kumppaniblogit

Testaa tietämyksesi ja laajenna sijoitusmahdollisuuksiasi

3.1.2018 alkaen sinun tulee tehdä niin sanottu tietämystesti ennen kuin voit käydä kauppaa monimutkaisilla arvopapereilla, kuten viputuotteilla.

Voit suorittaa tietämystestin vaikka heti uudessa Nordnet.fi:ssä. Testi kannattaakin tehdä ajoissa, jotta voit jatkaa kaupankäyntiä vuodenvaihteen jälkeen. Tämä on myös hyvä tilaisuus oppia lisää erilaisista sijoitustuotteista, jotta voit tehdä jatkossa entistäkin fiksumpia sijoituspäätöksiä.

3.1.2018 astuu voimaan MiFID II, uusi EU-direktiivi, jonka tavoitteena on muun muassa parantaa asiakkaansuojaa finanssisektorilla. Yksi lainsäädännön uusista vaatimuksista on, että asiakkaan tulee todistaa tietämyksensä monimutkaisista sijoitustuotteista, ennen kuin hän voi käydä niillä kauppaa. Sinun tulee siis jatkossa läpäistä niin kutsuttu tietämystesti, jos haluat käydä kauppaa esimerkiksi Bull- ja Bear-sertifikaateilla tai warranteilla. Syynä testin käyttöönotolle on sijoittajansuojan parantaminen.

Näin testaat tietämyksesi

Voit testata tietämyksesi eri sijoitustuotteista uudella Nordnet.fi-sivustolla, sisäänkirjautuneena kohdassa Profiili > Osaamistesti. Testit on jaettu instrumenttikategorioihin, joita ovat mm. ”Pääomasuojatut tuotteet”, ”Lainoitus” ja ”Vakioidut optiot ja termiinit”. Sinun ei tarvitse tehdä kaikkia testejä, vaan voit valita ne kategoriat, joihin olet kiinnostunut sijoittamaan.

Testaa tietämyksesi 3.1.2018 mennessä

Jotta voit jatkaa kaupankäyntiä osakkeita tai rahastoja monimutkaisemmilla instrumenteilla 3.1.2018 jälkeen, sinun tulee testata tietämyksesi kyseisistä tuotteista. Jos et ole tehnyt testiä 3.1. mennessä, niin ei hätää – voit edelleen testata tietämyksesi, mutta kaupankäyntioikeutesi monimutkaisilla instrumenteilla ei ole voimassa ennen kuin olet suorittanut tietämystestin.

Haluatko oppia lisää monimutkaisista arvopapereista, lainoituksesta ja lyhyeksi myynnistä? Opi lisää tietämystestiin liittyvällä koulutussivustollamme. Jos sinulla heräsi kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme numerossa 09 6817 8460, tai jättää kysymyksesi alla olevaan kommenttiosioon!

Valitse tutkitusti laadukkain arvopaperivälittäjä
Nordnet nousi Osakesäästäjien Keskusliiton Välittäjä 2017 -tutkimuksessa jälleen arvopaperivälittäjien vertailun selväksi suosikiksi. Nordnet on Suomen laadukkain arvopaperivälittäjä!

Tutkimuksessa kartoitettiin sijoittajille tärkeitä palveluita ja niiden laatua. Nordnet sai korkeimmat pisteet kaikissa 14 sijoittajalle tärkeimmässä tutkimuskategoriassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös