Talouden trendit

Bitcoin-asiantuntija: Bitcoin on enemmän teknologinen vallankumous kuin sijoitustuote

Bitcoin-harrastaja ja Bitcoin-palveluntarjoaja Prasosin toimittaja Jiri Keronen uskoo, että bitcoinissa nähdään tänä vuonna merkittäviä teknisiä uudistuksia.

Viime vuoden puhutuin sijoitusaihe oli ilman muuta kryptovaluutat ja ennen kaikkea suosituin kryptovaluutta bitcoin. Bitcoinin käsittämätön kurssinousu on ollut laajasti ihmettelyn aiheena.

Kurssinousun myötä on herännyt epäilyjä siitä, että bitcoinin arvonnousu on pelkkä kupla, jossa hinnannousu ruokkii itse itseään.

Bitcoinin ympärillä käytävä keskustelu on keskittynyt lähinnä bittirahaan sijoituksena. Se on kuitenkin muutakin kuin sijoituskohde, muistuttaa bitcoin-harrastaja Jiri Keronen Bittiraha.fi-sivuston blogissaan.

”Vuosi 2017 meni medialla ihmetellen Bitcoinin ja muiden lohkoketjuprojektien rakettimaista nousua, vaikka tietotekniikka-asiantuntijat ja tarkkasilmäisimmät sijoittajat ovat puhuneet tästä jo vuosia. Bitcoin nousi 1800% edellisen vuoden aikana ja jotkin pienemmät lohkoketjuprojektit vielä tätäkin enemmän”, Keronen toteaa.

Jos Bitcoin olisi pelkkä spekulaation väline, ei siinä loppupeleissä olisi paljon järkeä, Keronen pohtii. Bitcoin on kuitenkin muutakin.

”Ennen Bitcoinia tietoa tai rahansiirtoja ei ole ollut koskaan mahdollista varmistaa ja tallentaa yhtä hyvin, luotettavasti ja hajautetusti ilman, että kukaan voi puuttua siihen. Bitcoin on ensisijaisesti teknologinen vallankumous.”

Kerosen mukaan Bitcoinin luonne ”ohjelmoitavana rahana” antaa sille mahdollisuuden, mitä perinteisillä talousjärjestelmillä ei ole.

”Jos Bitcoin kohtaa ongelmia, noita ongelmia voidaan korjata. Jos joku saa hyvän idean, tuo idea voidaan testata ja ottaa käyttöön. Bitcoin on kehittyvä teknologia. Kuin hyvä viini, se paranee vanhetessaan kehittäjien ja tutkijoiden parantaessa ominaisuuksia ja luodessa uusia.”

Tänä vuonna tullaan näkemään monia uusia teknologisia parannuksia, Keronen ennustaa. Nämä parannukset tekevät Bitcoinista entistä paremman ja antavat sille monia uusia ominaisuuksia, joiden avulla sillä voi tehdä paljon enemmän kuin mitä Satoshi Nakamoto koskaan edes kuvitteli.

”Tänä vuonna Bitcoinista tulee paljon nopeampi, tehokkaampi, edullisempi ja toimivampi”, Keronen hehkuttaa.

Viime kesänä Bitcoin näki ensimmäisen merkittävän skaalauspäivityksensä Segregated Witnessin. Kerosen mukaan Segregated Witness – lyhyesti SegWit – muutti tapaa, jolla Bitcoin-protokolla kirjaa siirtoja Bitcoinin lohkoketjuun. SegWitin ansiosta jokaiseen lohkoon on mahdollista kirjata enemmän tietoa kuin ennen SegWitiä, minkä ansiosta siirrot muuttuivat nopeammiksi ja halvemmiksi.

Yksi merkittävä teknologinen edistyminen bitcoinissa on Kerosen mukaan niin sanottujen ”salamaverkkojen” käyttö bitcoinissa.

Salamaverkot ovat Bitcoiniin tuleva skaalauspäivitys, jonka on tarkoituksena nostaa Bitcoinin siirtonopeus kertaluokkia suuremmaksi. Mikäli salamaverkot toimivat, kuten tutkijat uskovat, ne tulevat kasvattamaan Bitcoinin kapasiteetin jopa tuhansia kertoja nykyistä nopeammaksi, Keronen toteaa.

Salamaverkko toimii siirtämällä osan bitcoin-transaktioista Bitcoinin lohkoketjun ulkopuolelle. Pysyäkseen turvallisena lohkoketjun ja Bitcoinin käyttäjien pitää tietää ainoastaan lompakoiden lopulliset balanssit.

Kerosen mukaan salamaverkkojen avulla Bitcoin-asiakasohjelmat voivat luoda erillisiä ”maksukanavia”, joiden kautta ne voivat siirtää bitcoineja toisille samassa maksukanavassa ilman, että tästä joudutaan tekemään erillinen merkintä lohkoketjuun.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Coinmotionin​ ​kautta​ ​voit​ ​ostaa, myydä​ ​ja​ ​säilyttää​ ​bitcoineja​ ​turvallisesti.​ Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös