Yritysuutiset

Halpakauppaketjulta jälleen tulosvaroitus – Tokmanni varoittaa liikevaihdon laskusta

Tokmanni varoittaa neljännen vuosineljänneksen liikevaihdon jäävän ennakoitua alhaisemmaksi.

Yhtiön alustavien laskelmien mukaan vuoden 2017 viimeisen neljänneksen kokonaisliikevaihto kasvoi 4,4 prosenttia noin 248,6 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevaihto laski noin -0,9 prosenttia.

Tokmannin joulukuun vertailukelpoisen myynnin kehitys oli hyvä, mutta loka- ja marraskuun myynti jäi edellisvuodesta, jonka seurauksena viimeisen neljänneksen vertailukelpoisen liikevaihdon kehitys jäi hieman negatiiviseksi.

Alustavien laskelmien mukaan koko vuoden liikevaihto kasvoi 2,7 prosenttia noin 796,6 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevaihto jäi noin -1,3 prosenttia edellisvuotta pienemmäksi.

Vuonna 2017 Tokmanni avasi 13 uutta myymälää kun yhtiö yleensä avaa keskimäärin noin 5 uutta myymälää vuodessa. Kaikki edellä mainitut luvut perustuvat tilintarkastamattomiin alustaviin tietoihin raportointikaudelta.

Aiemmin Tokmanni odotti vuoden 2017 liikevaihdon kasvavan perustuen vuosina 2016 ja 2017 avattujen uusien myymälöiden tuomaan liikevaihtoon. Vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihdon kauppaketju odotti säilyvän edellisvuoden tasolla.

Tokmanni antoi tulosvaroituksen myös kesällä, jolloin varoituksen taustalla oli poikkeukselliset vuodenajat.

Halpakaupaketjun perustaja Kyösti Kakkonen on kritisoinut voimakkaasti yhtiön toimintaa. Tokmannin hintataso on Kakkosen mukaan liian kallis eikä ketju osaa hyödyntää sesonkeja.

“Halpakaupalle on tunnusomaista, että on mielenkiintoisia, jänniä ja vaihtuvia tuotteita. Nyt, kun yhtiö matkii K- tai S-kauppojen konseptia, se ei tuo kuluttajalle sellaista lisäarvoa kuin pitäisi”, Kakkonen totesi kesällä Kauppalehdelle.

Tokmanni Group julkistaa tilinpäätöstiedotteensa vuodelta 2017 perjantaina 9. päivänä helmikuuta.

Tokmanni on Pohjoismaiden suurin käyttötavaroiden myyntiin keskittynyt halpakauppaketju. Siihen kuuluu 170 myymälää eri puolilla Suomea.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös