Osakeanalyysit

Inderes: Telia on hinnoiteltu houkuttelevasti

Telia osakekurssi osakkeet teloperaattori pörssi sijoittaminen

Teleoperaattori Telian antama ohjeistus neljännen vuosineljänneksen tulosraportissa, Euraasian asteittain etenevä irtautuminen, vahva tase ja operaatioiden tehostaminen antavat hyvät lähtökohdat vuodelle 2018.

Telian viime vuoden neljännen kvartaalin liikevaihto kasvoi 0,3 prosenttia ja oli linjassa markkinaodotusten kanssa, toteaa Inderes aamukatsauksessaan.

Maantieteellisesti katsottuna sekä Suomi että Norja kasvoivat, kun Ruotsin liikevaihto laski. Käyttökatetta rasittivat hieman arvioitamme korkeammat kuituinvestoinnit ja oikaistu käyttökatemarginaali oli 31,1 prosenttia jääden noin 0,5 %-yksikköä Inderesin ja konsensuksen ennusteesta.

Inderesin mukaan tuloslaskelman seuraavien erien tulkintaa vaikeuttaa jälleen useampi kertaluonteinen erä.

Osakekohtainen tulos jatkuvista toiminnoista oli 0,88 kruunua ja ylitti niin Inderesin kuin konsensuksenkin ennusteet (0,79 ja 0,71 kruunua). Lisäksi Telian osinkoehdotus 2,30 kruunua osakkeelta, ylitti sekä Inderesin että konsensuksen ennusteet 15 prosentilla.

Lue myös:

Telian osinkoehdotus ylitti analyytikoiden odotukset

Telia etenee oikeaan suuntaan

Telia kertoi raportin yhteydessä myös aikaisemmin julkistetun tehostamisohjelman laajuuden. Yhtiö odottaa nyt 1,1 miljardin kruunun nettokustannussäästöjä vuonna 2018 verrattuna vuoden 2017 keskivaiheen tasoon. Inderes arvioi säästöohjelmien ja parantuneen fokuksen Euraasian irtautumisten myötä tukevan kannattavuutta tulevina vuosina.

Telia ohjeisti vuoden 2018 oikaistun käyttökatteen olevan viime vuoden tasolla tai hieman sen yli. Tämä oli Inderesin mukaan lievästi positiivinen yllätys, koska analyysitalo odotti käyttökate-ohjeistuksen olevan samalla tasolla kuin vuonna 2017. Lisäksi yhtiö kertoi, että vuoden 2018 kassavirran pitäisi riittää ylläpitämään vuoden 2017 ehdotettu osinkotaso, mikä yhdessä vahvan taseen kanssa johti Inderesin osinkoennusteiden nostoon vuosille 2018 – 2020.

Inderesin mukaan Telian sijoitustarina etenee odotetusti.

”Ohjeistukset, Euraasian asteittainen irtautuminen, vahva tase (nettovelka/käyttökate 1,2x vuoden 2017 lopulla) ja operaatioiden tehostaminen tukevat arviomme mukaan tuloskehitystä ja laskevat riskitasoa.”

Telian osakkeen arvostus on Inderesin näkemyksen mukaan edelleen maltillinen niin osien-summan kautta kuin myös suhteellisesti katsottuna.

”Arvotamme Teliaa edelleen pääasiassa karkean osien summa – laskelman kautta, joka indikoi 42 SEK:n tavoitehintaa. Ennusteillamme vuosien 2018 – 2019 P/E-luvut ovat noin 15x, jotka ovat 6 % ja 16 % alle sektorin mediaanin. Odotamme epävarmuuksien asteittaisen pienentymisen purkavan aliarvostusta. Lisäksi hyvä 6 %:n tasolla oleva osinkotuotto antaa tukea osakkeelle.”

Inderes toistaa Telian lisää-suosituksen ja 42 kruunun tavoitehinnan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös