Yritysuutiset

Telian osinkoehdotus ylitti analyytikoiden odotukset

Inderesin mukaan Telia julkaisi aamulla kokonaisuutena positiivisen neljännen kvartaalin raportin.

Inderesin mukaan Telia julkaisi aamulla kokonaisuutena positiivisen neljännen kvartaalin raportin.

Teleoperaattori Telia raportoi viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen liikevaihdon kasvaneen 0,3 prosenttia viime vuodesta, mikä on hieman alle yli konsensuksen ennusteen. Käyttökate nousi 3,3 prosenttia vertailukaudesta ja alitti konsensuksen ennusteet.

Käyttökatetta rasittivat hieman arvioitamme korkeammat kuituinvestoinnit.

Tuloslaskelman seuraavien erien tulkintaa vaikeuttaa useampi kertaluonteinen erä, arvioi Inderes aamukatsauksessaan. Näin ollen oikaistu osakekohtainen tulos jatkuvista toiminnoista oli 0,88 kruunua, kun Inderes odotti 0,79 kruunun ja analyytikoiden konsensusennuste oli 0,71 kruunun tasoa.

Telian ohjeistus oli kuitenkin lievästi positiivinen odotuksiin nähden, Inderes toteaa. Teleoperaattori ohjeisti vuoden 2018 oikaistun käyttökatteen nykyisellä rakenteella, paikallisissa valuutoissa ja ilman yrityskauppoja olevan viime vuoden tasolla tai hieman sen yli.

”Tämä oli lievästi positiivinen yllätys, koska odotimme käyttökateohjeistuksen olevan samalla tasolla kuin vuonna 2017. Ennen raporttia odotimme liikevaihdon ja käyttökatteen kasvavan reilut 1 % konsensuksen odottaessa 0 %:n liikevaihdon kasvua ja 3 %:n käyttökatteen kasvua vuonna 2018. Lisäksi Telia odottaa vuoden 2018 kassavirran olevan 2017 tasoilla 9,7 miljardissa kruunussa ja paranevan seuraavina vuosina”, Inderes toteaa.

Toinen raportin myönteinen seikka liittyy osinkoihin. Osinkoehdotus ylitti sekä Inderesin että konsensuksen odotukset melko selvästi. Telia arvioi lisäksi pystyvänsä pitämään viime vuoden osinkotason myös kuluvana vuonna.

”Telian osinkoehdotus on 2,30 kruunua osakkeelta, mikä ylitti sekä meidän että konsensuksen ennusteet 15 %:lla. Lisäksi yhtiö kertoo, että vuoden 2018 kassavirran pitäisi riittää ylläpitämään vuoden 2017 ehdotettu osinkotaso. Hieman odotettua korkeammasta osingosta huolimatta Telialle jää yhä vahva tase mahdollisten yritysjärjestelyjen varalta. Emme odota tekevämme suurempia ennustemuutoksia Q4-raportin pohjilta operatiivisiin lukuihin, mutta tulemme luultavasti nostamaan kuluvan vuoden osinkoennustetta”, Inderes kiteyttää.

Inderesin tavoitehinta Telian osakkeelle on edelleen 42 kruunua ja suositus on lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös