Yritysuutiset

Evli varoittaa tulosraportissaan sijoitusmarkkinoiden kasvaneista riskeistä

Evli julkaisi viime vuoden tulosraporttinsa. Pankki lähes kaksinkertaisti liikevoittonsa.

Evli julkaisi viime vuoden tulosraporttinsa. Pankki lähes kaksinkertaisti liikevoittonsa.

Konsernin nettoliikevaihto oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 21,0 miljoonaa euroa, kun se vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä oli 15,9 miljoonaa euroa. Liikevoitto lähes kaksinkertaistui 6,5 miljoonaan euroon vertailukauden 3,3 miljoonasta eurosta.

Evlin laimennettu osakekohtainen tulos oli 0,21 euroa, eli kolminkertainen edellisvuoden 0,07 euroon nähden.

Pankin koko vuoden nettoliikevaihto nousi 19 prosenttia ollen 71,4 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 nettoliikevaihto oli 60,0 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 21,3 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 11,1 miljoonaa euroa.

Evlin koko vuoden laimennettu osakekohtainen tulos nousi 0,69 euroon vuoden 2016 0,40 eurosta ja oman pääoman tuotto oli 25,5 prosenttia.

Pankin osinkoehdotus on 0,52 euroa osakkeelta, mikä tarkoittaa nykyisellä kurssitasolla noin 5,3 prosentin osinkotuottoa.

Evlin mukaan yleiseen osake- ja korkomarkkinoiden kehitykseen liittyvät riskit ovat kasvaneet korkeiden arvostustasojen myötä erityisesti Yhdysvaltalaisissa osakkeissa ja heikomman luottoluokituksen omaavissa yrityslainoissa.

”Mahdollinen kurssien lasku tai sijoittajien riskinottohalukkuuden väheneminen vaikuttaisi negatiivisesti yhtiön tuloskehitykseen. Evlin tuotteiden kysyntä on jatkunut vakaana, ja konsernin hallinnoimat varat ovat kasvaneet viime vuosien aikana merkittävästi, mikä pehmentää mahdollisen markkinakäänteen tulosvaikutusta”, Evli toteaa.

Evlin neuvonanto- ja yritysasiakkaat -segmentin kehitys on ollut positiivista ja sen näkymät vuodelle 2018 ovat vakaat. Oman taseen sijoitustoimintaa ja antolainausta kasvatettiin vuoden 2017 aikana suunnitelmallisesti. Neuvonantotoiminnan ja oman sijoitustoiminnan tuottojen merkittävät vuotuiset vaihtelut ovat mahdollisia.

Vuoden 2017 menestyksekkään ja vakaan kehityksen ansiosta Evli arvioi vuoden 2018 tilikauden tuloksen olevan selvästi positiivinen.

Rahoitusmarkkinoiden MiFID II -sääntely astui voimaan vuoden vaihteessa. Evlin toimitusjohtajan, Maunu Lehtimäen mukaan tämä toi merkittäviä muutoksia toimintatapoihin ja prosesseihin, mikä on tarkoittanut isoja investointeja järjestelmien kehitykseen.

”Suuri osa muutoksista on ollut yhtiön sisäisiä, mutta sääntelymuutos näkyy myös asiakkaidemme suuntaan, muun muassa tarkentuvana raportointina ja entistä kattavampana sijoittajan kokemuksen ja tietämyksen kartoituksena”, Lehtimäki toteaa.

Evlin hallinnoitavana on 11,2 miljardia euroa asiakkaiden varoja. Evli konsernin oma pääoma on 72,5 miljoonaa euroa ja BIS-vakavaraisuussuhde 15,0 prosenttia. Yhtiön palveluksessa työskentelee yli 200 henkilöä. Evli Pankki Oyj:n B-osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös