Markkinakommentit

Tuloskausi alkanut rapakon takana väkevästi

Yhdysvaltojen osakemarkkinat yllättivät jälleen.

Markkinoiden odotukset yritysten tuloksia kohtaan ovat kasvaneet jatkuvasti, kun yritykset ovat takoneet odotuksia parempia tuloksia ja maailmantalous on elpynyt odotettua ripeämmin.

Tästä huolimatta Yhdysvalloissa neljännen kvartaalin tuloskauden alku on ollut odotuksiin nähden jälleen erittäin vahva, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

”Nyt kun S&P 500 -indeksin yhtiöistä reilu neljäsosa on ehtinyt raportoida lukujaan, on yli 80 prosenttia yrityksistä yltänyt odotettua parempaan tulokseen. Myös liikevaihdon osalta yli 80 prosenttia on ylittänyt markkinoiden odotukset”, pankki summaa.

Myös yritysten kasvu on ollut erittäin positiivista edelliskvartaaliin verrattuna, sillä peräti yli 90 prosenttia yhtiöistä on kyennyt kasvattamaan liikevaihtoaan ja reilu 80 prosenttia on kasvattanut tulostaan.

Vahva tuloskehitys on näkynyt myös pörsseissä.

”Kun kaikki toimialat otetaan huomioon, on tulosjulkaisun jälkeinen kurssikehitys ollut Wall Streetillä positiivinen. Erityisen vahvaa nousua on nähty perusmateriaalien ja terveydenhuollon aloilla”, Handelsbanken toteaa.

Teknologiayhtiöt ovat olleet selvässä laskussa, mikä on pankin mukaan seurausta siitä, etteivät Donald Trumpin läpiviemät veroreformit suosi tätä toimialaa.

Lue myös tämä: Warren Buffettin osakkeiden arvostusmittari välkkyy punaisella – Ovatko osakkeet jo ylihintaisia?

Handelsbankenin mukaan tuloskausi on kuitenkin vielä sen verran alkutekijöissä Yhdysvalloissa, ettei kaikista toimialoista voida muodostaa kunnollista kuvaa. Pääosin myönteinen alku on kuitenkin hyvä merkki.

Vahva tuloskehitys näkyy kuitenkin myös osakkeiden arvostustasoissa. Inderesin analyytikko Juha Kinnunen kommentoi USA:n osakemarkkinoiden arvostustasoa Twitterissä.

”Eihän tässä tarvita enää paljoa perinteistä 20 %:n loppukiimaa enempää, että S&P:n Shiller P/E yltäisi lähelle kaikkien aikojen arvostuskuplaa. Toistaiseksi 2018 kulmakerroin on ollut hurja. Keskimääräinen nuosu 12 kk nousu ennen 13 edellistä huippua”, Kinnunen twiittaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös