Uutiset

Syttyykö Euroopan ja Yhdysvaltojen välille kauppasota?

Tariffien uhka on saanut retoriikan lämpenemään Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump varoitti sunnuntaina ITV:n haastattelussa hallintonsa tulevan todennäköisesti reagoimaan ”erittäin epäreiluun” kauppaan Euroopan unionin kanssa.

Trumpin mukaan tilanne on se, että Yhdysvallat ei saa tuotteitaan Euroopan markkinoille samaan aikaan, kun Euroopan tuotteet myydään Yhdysvalloissa ilman veroja, kertoo CNN Money. Yhdysvallat tutkii parhaillaan mahdollisuutta puolustaa taloudellisia intressejään asettamalla tariffeja alumiinille ja terästuotteille kansalliseen turvallisuuteen vedoten.

The Guardianin mukaan Brysselistä on varoitettu kostotoimilla ja mahdollisella kauppasodalla, mikäli Yhdysvallat toteuttaa uhkauksensa eurooppalaisten tuotteiden maahantuonnin rajoittamisesta.

Euroopan komissio uskoo vapaan kaupan hyödyttävän kaikkia osapuolia. Komission mukaan kaupan tulisi olla vapaata, mutta sääntöihin perustuvaa. Tämän takia Eurooppa tulee reagoimaan nopeasti ja asianmukaisesti mikäli Yhdysvallat alkaa kaupankäyntiä rajoittamaan, komissio uhkaa.

Bloomberg muistuttaa, että Euroopan komission varoitusta edelsi myös Yhdysvaltojen asettamat peruskoneita ja aurinkopaneeleita koskevat tariffit. Näitäkin tariffeja perusteltiin turvallisuusargumenteilla.

Tilanne on globaalisti mielenkiintoinen. Siinä missä Yhdysvallat pyrkii toimillaan rajoittamaan globalisaatiota, on Euroopan Unioni pyrkinyt toimimaan vastapainona, joka mahdollistaa globaalin vapaan kaupan.

Euroopan Unioni on hiljattain solminut vapaakauppasopimukset Kanadan ja Japanin kanssa ja tavoittelee sopimusta myös Latinalaisen Amerikan, Australian ja Uuden Seelannin kanssa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös