Osakeanalyysit

Nordea: Orion saattaa tarjota lisäosingon

Orion osakekurssi osakkeet sijoit

Nordean kotimaiseen mallisalkkuun kuuluva lääkeyhtiö Orion tiedotti eilen selvittävänsä Diagnostica‐yksikön mahdollista myyntiä tai muuta järjestelyä.

Orion on arvioinut konsernin Orion Diagnostica -tulosyksikön strategisia vaihtoehtoja ja päättänyt selvittää Orion Diagnostican mahdollista myyntiä tai muuta järjestelyä, jossa Orion Diagnostica siirtyisi Orion-konsernin ulkopuolelle. Selvityksen seurauksena on mahdollista päätyä myös lopputulokseen, jossa Orion Diagnostica jatkaa Orion-konsernin osana.

Orion-konsernissa on kaksi liiketoiminta-aluetta eli toimintasegmenttiä: Lääkeliiketoiminta ja Diagnostiikkaliiketoiminta, jonka muodostaa Orion Diagnostica -tulosyksikkö. Orion Diagnostica toimii liiketoiminnallisesti itsenäisesti eikä sillä ole merkittäviä liiketoiminnallisia synergioita Lääkeliiketoiminnan kanssa.

Liiketoiminnan taloudellinen merkitys on Orionille pieni. Tilikaudella 2016 Orion Diagnostican liikevaihto oli vain noin 55 miljoonaa euroa, mikä on viisi prosenttia Orion-konsernin liikevaihdosta. Liikevoitto oli 8,4 miljoonaa euroa, mikä puolestaan on vain noin kolme prosenttia konsernin liikevoitosta.

Myyntisuunnitelmiin kannustanee se, että diagnostiikkayksikön synergiat loppukonserniin ovat vähäiset, minkä lisäksi toimialan arvostuskertoimet ovat tällä hetkellä korkealla, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

Nordean mukaan Orion Diagnostican myynti saattaa tarjota Orionin osakkeenomistajille mahdollisuuden ylimääräiseen osinkoon.

”Niinpä arvioimmekin, että kauppahinta voisi nousta 150‐200 miljoonaan euroon eli noin 1,06‐1,41 euroon osakkeelta. Myynti saattaisikin poimia ylimääräistä voitonjakoa Orionin osakkeenomistajille.” Nordean nykyinen ennuste yhtiön osingoksi vuodelta 2017 on 1,40 euroa (osinkotuotto 4,3 %) ja vuodelta 2018 1,45 euroa.

Orionin osake on elpynyt vuoden alusta seitsemän prosenttia, kun eurooppalainen terveydenhuoltosektori on noussut vastaavassa ajassa vain prosentin. Analyytikkokonsensus on viime kuukausina laajemminkin kääntynyt aiempaa positiivisemmaksi Orionin suhteen.

Nordea muistuttaa lisäksi, että Orionin ulkomaalaisomistuksen osuus on jo palautunut lähelle voimakkainta kurssinousua edeltäneitä lukemia.

Nordea Marketsin suositus osakkeelle on osta tavoitehinnalla 45 euroa. Orion julkaisee tuloksensa 7. helmikuuta.

Orion on suomalainen lääkeyhtiö, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2016 oli 1 074 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös