Oma talous

Rekrytointitutkimus kertoo: Tällaisia ominaisuuksia työnhakijoilta odotetaan

Rekrytoinnin ammattilaiset arvostavat työnhakijoissa erityisesti neljää ominaisuutta.

Rekrytoinnin nykytilaa ja trendejä selvittävä Kansallinen Rekrytointitutkimus toteutettiin vuonna 2017 viidettä kertaa. Duunitorin kyselyyn vastasi lähes 200 rekrytoinnin ammattilaista.

Ammattilaisilta kysyttiin, mitä mieltä he ovat erilaisista työkandidaatin tiedoista rekrytointipäätöksen kannalta. Tärkeimmät viisi ominaisuutta ovat seuraavat:

1. Motivaatio työtehtävää kohtaan

2. Persoonan sopivuus tiimiin

3. Arvot / sopivuus yrityskulttuuriin

4. Luonnetyypin sopiminen tehtävään

5. Aikaisempi työkokemus

Motivaation merkitys on helppo ymmärtää. Rekrytoijat etsivät henkilöitä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneet tehtävästä, eivät niitä jotka hakevat tehtävää vain koska ei ole muutakaan tarjolla. Lähes kaikki kyselyyn vastanneet rekrytoinnin ammattilaiset pitivät motivaatiota tärkeänä tai erittäin tärkeänä seikkana.

Rekrytoijia kiinnostaa myös työnhakijan persoonallisuuden, arvojen ja luonteen sopiminen tiimiin ja tehtävään. Suurin osa vastaajista piti näitä tärkeinä tai erittäin tärkeinä ominaisuuksina.

Hieman yllättäen aikaisempi työkokemus on vasta listan viidennellä sijalla. Vain puolet vastanneista rekrytoijista piti sitä tärkeänä tai erittäin tärkeänä seikkana.

Joillakin tekijöillä ei ole juuri minkäänlaista merkitystä rekrytoijien mielestä. Tällaisia seikkoja ovat esimerkiksi työnhakijan sukupuoli, ikä ja kansallisuus / kulttuuritausta. On hiukan yllättävää, että ikää pidetään vähämerkityksellisenä asiana. Onhan viime vuosina ollut julkisuudessa paljon puhetta ikärasismista, ja useat yli 50-vuotiaat työttömät ovat valittaneet, etteivät pääse edes työhaastatteluihin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös