Talouden trendit

Älysopimukset tulevat Bitcoiniin

Bitcoinin arvostetuimpiin kehittäjiin kuuluva Greg Maxwell on kehittämässä lohkoketjuun koodattua älysopimusta, kertoo Coindesk-sivusto.

Maxwell on palaamassa työskentelemään Bitcoinin koodin parissa. Coindeskin mukaan Maxwell työskenteli viimeiset neljä vuotta Blockstream-startupin parissa, mutta nyt Maxwell on kertonut saaneensa aikaiseksi sen, mitä hän Blockstreamissa tahtoi saavuttaa. Maxwell uskookin, että hän voi seuraavaksi lainata taitojaan Bitcoinin älysopimusten kehittämiseksi.

Älysopimuksella tarkoitetaan lohkoketjuun koodattua sopimusta, joka toteutuu automaattisesti, kun sen ehdot toteutuvat. Yksinkertainen esimerkki älysopimuksesta olisi esimerkiksi sopimus, jonka mukaan maksu lähtee välittömästi tiettyyn lompakkoon, kun lohkoketju näyttää tuotteen saapuneen. Älysopimukset voivat olla tietysti huomattavasti monimutkaisempiakin.

Älysopimuksilla nähdään paljon potentiaalia muuttaa yhteiskuntaa ja automatisoida esimerkiksi lakiin, sopimusten tulkintaan ja talouteen liittyviä, usein kalliita prosesseja, Coindesk toteaa. Suuresta potentiaalistaan huolimatta älysopimusten kehittäminen kuitenkin takkuaa ja niiden käyttö on hyvin minimaalista.

Gregory Maxwell haluaa muuttaa tämän kehittämällä helppokäyttöisiä, kulutustarpeisiin sopivia älysopimuksia. Maxwell julkaisi kaksi älysopimusparannusta, Taprootin ja Graftrootin, jotka rakentuvat aikaisemman MAST-älysopimusehdotuksen (Merkelized Abstrct Syntax Trees) päälle. Taproot ja Graftroot yksinkertaistavat sekä älysopimusten ymmärtämistä että niiden laatimista, minkä Maxwell uskoo olevan merkittävä askel älysopimusten kehittämisessä.

”Älysopimusten ympärillä on ollut paljon hypeä, mutta niiden tosiasiallinen käyttö on vielä kaukana tuosta hypen määrästä. Taprootin ja Graftrootin tarkoituksena on parantaa älysopimusten taustalla toimivaa backend-teknologiaa ja tehdä niistä helpompia käyttää tavallisille ihmisille” Maxwell kertoi.

Mikäli Taproot ja Graftroot implementoidaan Bitcoiniin ja mikäli niiden kehittäminen tapahtuu yhtä optimistisesti kuin Maxwell uskoo, voidaan Bitcoinissa nähdä jo tänä vuonna älysopimussovelluksia, jotka ovat parempia ja helppokäyttöisempiä kuin esimerkiksi Ethereumin vastaavat.

Lähde: Bittiraha.fi

Coinmotion kryptovaluutat

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%
treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös