Osakeanalyysit

Amer Sports ylitti odotukset – pankilta edelleen ostosuositus

Amer Sports osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen talous

Urheiluvälinevalmistajan viime vuoden tulosraportti lisäsi uskoa yhtiön kasvunäkymiin.

Amers Sportsin myynti kasvoi viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä neljä prosenttia 803 miljoonaan euroon, ja ylitti sillä konsensusennusteen. Ero ennusteeseen oli lähinnä talviurheiluvälineiden (Winter Sports), vaatteiden (Apparel) ja Suunnon ansiota, toteaa Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Yhtiön taloudellinen suorituskyky on ollut paineen alla viime vuosina, mutta viimeisin kvartaali oli Handelsbankenin mukaan selvä merkki tilanteen paranemisesta.

”Positiivista tuloksessa oli, että juuri hankaluuksista kärsineet Suunto ja Precor paransivat performanssiaan selvästi. Taustalla oli onnistuneita tuotelanseerauksia”, pankki toteaa.

Handelsbanken uskoo kannattavuuden paranevan yhä tänä vuonna, kun myynnin kasvu, valuuttakurssitaakan keveneminen ja rakenneuudistukset nostavat tehokkuutta. Pankki uskoo liikevoiton kasvavan tänä vuonna 13 prosenttia, eli konsensusennustetta enemmän.

”Myynnin kasvu tukee kannattavuutta, minkä pitäisi auttaa kaventamaan yhtiön arvostustason eroa kilpailijoihin.”

Handelsbankenin suositus Amerin osakkeelle on edelleen osta ja osakkeen tavoitehinta on 28 euroa.

Amer Sportsin loka-joulukuu lyhyesti:

  • Liikevaihto oli 803,1 milj. euroa (loka-joulukuu 2016: 772,4). Vertailukelpoisin valuutoin liikevaihto kasvoi 9 %.
  • Liiketulos ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä oli 92,6 milj. euroa (81,3). Vertailukelpoisuuteen vaikuttavat erät olivat -6,7 milj. euroa (-8,2).
  • Osakekohtainen tulos ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä oli 0,53 euroa (0,45). Osakekohtainen tulos oli 0,41 (0,41).
  • Vapaa rahavirta oli 156,2 milj. euroa (152,8).

Vuonna 2018 Amer Sports odottaa liikevaihdon vertailukelpoisin valuutoin sekä liiketuloksen ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä kasvavan vuodesta 2017.

Tukkukauppamarkkinan epävakaudesta johtuen kasvun ja parannusten yhtiö odottaa vaihtelevan vuosineljännesten välillä. Yhtiö panostaa pysyvään, kannattavaan kasvuun keskittyen viiteen painopistealueeseensa (asusteet ja jalkineet, oma vähittäiskauppa, Kiina, Yhdysvallat sekä digitaaliset laitteet ja palvelut) ja jatkaa samalla kuluttajalähtöistä transformaatiotaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös