Oma talous

Ilmaisiksi markkinoiduissa netin treffipalveluissa piilee sopimusansa

Ilmaisena markkinoidut netin treffipalvelut saattavat tuoda käyttäjälle ikävän yllätyksen kokeilujakson jälkeen.

Treffipalvelut saattavat muuttua maksullisiksi jäsenyyksiksi kokeilujakson jälkeen, varoittaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

“Ilmaisena markkinoidut netin treffipalvelut voivat yllättää, kun kokeilujakso on muuttunut maksulliseksi jäsenyydeksi eikä palvelusta välttämättä pääse heti eroon. Treffiseuran lisäksi kannattaa perehtyä myös jäsenyyden hinnoitteluun ja kestoon sekä irtisanomisehtoihin”, KKK toteaa tiedotteessaan.

Treffipalvelun käyttöä harkitsevan kuluttajan kannattaa KKK:n vinkkien mukaan tarkistaa kenen kanssa asioidaan ja mihin maahan palvelu tai yritys on rekisteröitynyt sekä löytyykö muita yhteystietoja kuin postilokero-osoite. Käyttäjän kannattaa etsiä hakukoneella muiden kokemuksia palvelusta esimerkiksi hakusanayhdistelmällä “palvelun nimi kokemuksia”.

Palvelun ehdoista on syytä tarkistaa sen hinta ja kesto. Rekisteröityminen saattaa olla ilmaista, mutta palvelun käyttö voi olla maksullista. Lisäksi kannattaa tarkistaa, kuinka palvelun saa irtisanottua myöhemmin. Mihinkään tarjoukseen ei kannata rynnätä suin päin, vaan kannattaa etsiä muiden käyttäjäkokemuksia, KKK neuvoo.

Kannattaa tarkistaa myös maksuvaihtoehdot. KKK:n mukaan on aina turvallisempaa maksaa luottokortilla.

Rekisteröitymisen jälkeen on hyvä odottaa tilausvahvistusta ja käydä tilaus vielä kertaalleen läpi.

Mikäli ongelmia ilmenee, kannattaa palveluntarjoajaan ottaa sähköpostilla yhteyttä. Jos ongelma ei ratkea, Euroopan kuluttajakeskus voi auttaa, jos yritys toimii toisessa EU-maassa, Norjassa tai Islannissa. Suomalaisten yritysten kohdalla voi kääntyä kuluttajaneuvonnan puoleen, KKK opastaa.

1 kommentti
Avatar
Bernstein 15.2.2018
| |
Treffisivuilta elämänsisältöä hakevalle arvelisin sopparia suuremmaksi ongelmaksi sen, miten päästä eroon tuotteesta eli siitä liikoja luvanneesta treffiseurasta.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös