Oma talous

Milloin lapselle voi alkaa maksaa viikkorahaa?

LähiTapiolan teettämässä tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten näkemyksiä viikkorahan sopivasta aloitusajankohdasta.

LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan yli tuhannesta vastaajasta vain 18 prosenttia sanoi, että viikkorahaa ei ole syytä maksaa ollenkaan. Sen sijaan rahaa tulisi heidän mielestään antaa lapsille tilanteen ja tarpeen mukaan.

Enemmistö suomalaisista kuitenkin kannattaa viikkorahan maksua lapsilleen.

Kouluikä on suomalaisten mielestä hyvä ikä aloittaa viikkorahojen maksaminen. Enemmistö suomalaisista katsoo, että viikkorahan maksaminen on hyvä aloittaa viimeistään kouluiässä. Noin kuudennes suomalaisista maksaisi viikkorahaan jo 5-6 -vuotiaalle lapselle.

Enemmistö kyselyyn vastanneista katsoo, että kymmenen vuotiaalle lapselle enintään kymmenen euroa riittää sopivaksi viikkorahaksi. 28 prosenttia vastanneista piti viittä euroa riittävänä viikkorahana.

Asuinpaikka ei vaikuttanut vastaajien näkemyksiin. Sen sijaan perheen koko ja tulotaso näkyivät vastauksissa.

Suurilla perheillä oli haluja maksaa vähemmän viikkorahaa kuin pienemmillä perheillä. Hyvin toimeen tulevat puolestaan olivat valmiita maksamaan viikkorahaa jopa 20 euroa. Yli 30 euron viikkorahaa ei antaisi yksikään vastaaja.

Tutkimustulokset on saatu LähiTapiolan tilaamasta Arjen katsaus -tutkimuksesta. Tutkimuksen toteutti viime syys – lokakuussa Kantar TNS ja kyselyyn vastasi 1026 15 – 74 -vuotiasta suomalaista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös