Kumppaniblogit

Kauppaennätys Nordnetissä – osinko-osakkeita salkkuihin

Viime tiistain aikana Nordnetin pohjoismaalaiset asiakkaat tekivät yhteensä 202 863 pörssikauppaa. Se on uusi kaupankäyntiennätys yhdelle päivälle.

Kauppaennätys syntyi USA:ssa maanantaina nähdyn kurssilaskun myötä. Aikaisempi ennätys, lähes 180 000 kauppaa, saavutettiin elokuussa 2015. Tuolloin voimakas pörssien lasku Kiinassa vaikutti maailmanlaajuisesti myös pohjoismaalaisiin sijoittajiin.

Viimeaikaiset kurssiliikkeet saivat monet sijoittajat tekemään uusia sijoituksia salkkuihinsa. Tiistai oli erittäin aktiivinen päivä piensijoittajille. Kaupankäyntitilaston perusteella markkinoilla nähdään nyt sekä uhkia että mahdollisuuksia. Sijoittajat reagoivat eri tavoin: joku päättää hypätä pois junasta, kun taas toinen näkee mahdollisuuden tankata salkkuun laadukkaita osingonmaksajia.

Kaikki kolme netto-ostetuinta osakketta tiistaina, Nordea, Telia ja Fortum, ovat profiililtaan kuin osinko-osakkeiden oppikirjasta. Kurssilasku kohotti näiden osakkeiden osinkotuottoa entisestään.

Myös kaupankäynti virtuaalivaluuttoihin sijoittavilla sertifikaateilla oli tiistaina vilkasta. Ethereum valtasi ensimmäisen sijan eniten myytyjen kryptovaluuttakohde-etuuksien listalla, keräten kolme kertaa enemmän vaihtoa kuin bitcoin. Nordnetin asiakkaat muodostivat suuren nettomyyjien joukon molemmissa virtuaalivaluutoissa.

Netto-ostetuimmat osakkeet Suomessa:

  1. Nordea
  2. Telia
  3. Fortum

Nettomyydyimmät osakkeet Suomessa:

  1. Nokia
  2. YIT
  3. Outokumpu

Nordnet tarjoaa maksutonta rahastoneuvontaa

Rahastoneuvoja on digitaalinen työkalu, joka auttaa sinua löytämään oikean riskitason rahastot pitkäjänteistä säästämistä varten. Vastaamalla palvelun esittämiin kysymyksiin saat ehdotuksia rahastoista, jotka sopivat juuri sinun riskiprofiiliisi.

Rahastoneuvojan käyttäminen on helppoa ja maksutonta. Tutustu tästä.

Kommentoi
Ylös
>