Talouden trendit

Uhkaako pankkisaarto suomalaista bitcoin-välittäjää?

Pankit ovat tiukentaneet suhtautumistaan sääntelyn harmaalle alueelle oleviin kryptovaluuttoihin.

Nordea kielsi aiemmin työntekijöitään sijoittamista kryprovaluuttoihin.

Nyt Nordea ja Säästöpankki ovat sulkeneet tammi-helmikuussa suomalaisen virtuaalivaluutta bitcoinia välittävän Prasos Oy:n pankkitilit, kertoo Yle uutiset.

Pankkien velvollisuuksiin kuuluu tunnistaa asiakkaansa ja rahan alkuperä. Kryptovaluuttojen välittäjien ja markkinapaikkojen kanssa toimien tämä on hankalaa, koska rahojen alkuperää pidetään mahdottomana määrittää.

Jo kaksi muuta pankkia on aiemmin sulkenut kryptovaluuttavälittäjä Prasoksen tilit. Nyt yrityksellä on enää yksi asiakkaiden rahansiirroille tarkoitettu tili suomalaisessa pankissa. Prasoksen mukaan tilanne alkaa olemaan vähintäänkin tukala, kun yritys on käytännössä pankkisaarrossa.

Prasos käy neuvotteluja yhteensä kuuden pankin kanssa aikomuksenaan saada avattua uusia tilejä. Mikäli viimeinenkin pankki sulkisi nyt tilinsä, jouduttaisiin kasvavan yrityksen liiketoiminta käytännössä jäädyttämään.

Prasos on vapaaehtoisesti luonut Euroopan Unionin ja Suomen rahanpesulakien kanssa linjassa olevat asiakkaiden tunnistautumiskäytännöt, jotka ovat tulossa käyttöön jo tällä viikolla.

Tarkoituksena on alkaa seuraamaan asiakkaiden bitcoin-siirtoja ja epäilysten herätessä toimeksianto keskeytetään. Toiminnan tarkoitus on edesauttaa petoksiin ja rahanpesuun liittyviä riskejä. Samalla yritys toivoo, että uusien käytäntöjen myötä päästäisiin tilanteeseen, jossa osa menetetyistä pankkitileistä pystyttäisiin taas aukaisemaan.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös