Oma talous

Kopioi nämä 7 tehokkaan ihmisen luonteenpiirrettä

Mikä tehokkaiden ja aikaansaavien ihmisten salaisuus on? Tutkimus paljastaa tehokkaiden ihmisten seitsemän luonteenpiirrettä.

Onko ympärilläsi ihmisiä, jotka tuntuvat saavan aina aikaan mielettömän määrän asioita? He ovat tehokkaita ja saavat tehtyä suuren määrän työtä – vaikka eivät tunnu työskentelevän pidempään kuin muut?

Tehokkaita ja tuotteliaita ihmisiä on olemassa jokaisella alalla. Michael Mankinsin teettämän tutkimuksen mukaan tehokkaimmat ohjelmistokehittäjät saavat aikaan yhdeksän kertaa enemmän käyttökelpoista koodia kuin keskimääräinen kehittäjä ja tehokkaampi vaatekaupan myyjä myy kahdeksan kertaa enemmän vaatteita, kuin keskiverto myyjä.

Miten ja miksi jotkut ihmiset ovat tehokkaampia kuin muut? 

Harvard Business Review halusi selvittää, mikä näiden ihmisten salaisuus on. He tutkivat yli 7 000 ihmisen käyttäytymistä, jonka perusteella voitiin erottaa seitsemän yhtäläisyyttä, joista voi tunnistaa tehokkaan ja aikaansaavan ihmisen. Ota mallia heidän käyttäytymisestä ja opettele käyttämään aikaasi tehokkaammin.

1. Venytä tavoitteita

Miten vietit viimeisimmän vapaapäiväsi? Halusitko kenties viimeistellä kotona jotain keskeneräisiä töitä? Ehkä teit muutaman kotityön niin ja näin, mutta et keskittynyt niiden tekemiseen täysillä? Vai päätitkö sitoutua isompaan projektiin, jonka saavutettuasi hämmästyit, kuinka paljon sait aikaan yhdessä päivässä?

Kun venytät omia tavoitteitasi ja uskallat sitoutua täysillä isoon projektiin unohtaen häiriötekijät, se kannustaa sinua kiristämään työtahtia ja saat aikaan enemmän.

2. Johdonmukaisuus

Me kaikki tunnemme ihmisiä, joihin voimme luottaa 110 prosenttisesti. Jos he lupaavat tekevänsä jotain, voit olla varma, että he saavat sen tehtyä. Tehokkaat ihmiset eivät viivyttele tai lykkää töitä, vaan he tekevät lupaamansa työt johdonmukaisesti ajallaan.

3. Osaaminen ja asiantuntijuus

Kun osaat hommasi hyvin, sinun ei tarvitse uhrata hyvää laatua nopean tahdin vuoksi. Voit nopeuttaa työn tahtia, kun tiedät mitä sinun tulee tehdä. Tehokkaat ihmiset panostavat omaan osaamiseen ja asiantuntijuuteen. He hankkivat tarvittaessa uusia taitoja sekä pyrkivät jatkuvasti laajentamaan omaa osaamisaluetta. Täten heidän osaaminen on huippuluokkaa, joka auttaa heitä tekemään työnsä nopeammin.

4. Tuloskeskeisyys

Useimmat ihmiset ovat valmiita ottamaan vastuuta tavoitteiden saavuttamiseksi ja toimimaan kohtuullisessa ajassa niiden saavuttamiseksi. On kuitenkin olemassa ihmisiä, joilla on todella kova halu saavuttaa tuloksia nopeammin ja nopeammin. He kilpailevat parhaista tuloksista, paitsi kollegoiden kanssa, myös itsensä kanssa.

5. Ennakoiva ongelmanratkaisu

Tuottavat ihmiset ovat hyviä ongelmanratkojia. He keksivät innovatiivisia ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin ja ratkovat niitä tehokkaammin. Tehokkaat työntekijät ennakoivat mahdollisia ongelmatilanteita ja ratkovat ongelmia jo ennen kuin ne ehtivät tapahtua.

6. Oma-aloitteisuus

Moni ihminen kärsii ”tyhjän paperin syndroomasta” – joskus töiden aloittaminen on yllättävän vaikeaa. Tehokkaat ihmiset ovat tunnettuja siitä, että he käärivät hihat ylös nopeasti ja aloittavat hommat heti ilman viivyttelyä.

7. Halu yhteistyöhön

Yllä mainitut luonteenpiirteet saattavat kuulostaa siltä, että tehokkaat ihmiset ovat mainioita tekemään töitä vain yksin. Asia on itse asiassa päinvastoin.

Nykypäivän monimutkaisissa organisaatioissa harva tekee töitä yksin ja yrityksen menestys on riippuvainen työntekijöiden saumattomasta yhteistyöstä. Aikaansaava ihminen on erittäin yhteistyökykyinen ja toimii muiden ihmisten kanssa ilman ongelmia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös