Sijoitusideat

Nordea aloitti urheilukauppaketju XXL:n seurannan – antaa osakkeelle ostosuosituksen

XXL:n kasvu on viime vuosina ollut Pohjoismaissa vakuuttavaa,.

XXL kauppa urheilukauppaketju talous

Kuva: Tiia Monto

Suomessakin markkinaosuutta viime vuosina kahmineen urheilukauppaketju XXL:n kasvu on viime vuosina ollut Pohjoismaissa vakuuttavaa, Nordea arvioi.

XXL on norjalainen, vuonna 2001 perustettu urheilukauppaketju. Ketjulla on Norjassa 31, Ruotsissa 21, Suomessa 15 ja Itävallassa 1 tavaratalo. Se on Pohjoismaiden suurin urheilukauppaketju.

XXL on strategiansa mukaisesti laajentumassa myös Keski‐Eurooppaan ja ensimmäiset liikkeet Itävaltaan ovat avattuna. Yhtiön laajentumista tukee Keski‐Euroopan urheilukaupan samankaltainen vuodenaikasykli ja tuotetarjonta kuin Pohjoismaissa, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Urheilukauppaketjun vahvan markkina‐aseman takana on menestynyt strategia. Nordean mukaan XXL on onnistuneesti yhdistänyt modernit kivijalkaliikkeet ja verkkokaupan. Onnistunut strategia heijastuu odotettuun tuloskuntoon.

”Alkaneen vuoden osalta urheiluvälinekauppiaiden viestit ovat positiiviset ja näkymät ovat suotuisat. Odotamme positiivisen tuloskunnon ja uutisvirran jatkuvan XXL:n osalta kasvustrategian edetessä. Ennustamme yhtiön kasvattavan osakekohtaista tulostaan seuraavien vuosien aikana reilusti yli 10 % vuosivauhdilla”, Nordea toteaa.

Pankki näkeekin XXL:n mielenkiintoisena pienyhtiönä, joka tarjoaa rakenteellista kasvua houkuttelevalla arvostuksella.

Nordea antaa XXL:n osakkeelle 105 kruunun tavoitehinnan.

XXL osakekurssi urheilutavaraketju urheilukauppa osakkeet sijoittaminen

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös