Sijoitusideat

Nämä 7 osinko-osaketta saavat analyytikoilta vahvan ostosuosituksen

Jenkkisivusto listasi seitsemän vahvaa osinkoyhtiötä, jotka saavat myös analyytikoilta vahvan ostosuosituksen.

Osinkojen jakaminen pitäisi teoriassa olla sijoittajan tuottojen kannalta merkityksetöntä. Osingot tarjoavat sijoittajalle konkreettista tuottoa, mutta samalla yrityksen kassa ja taseen nettovarallisuus hupenee.

Siitä huolimatta monet empiiriset rahoitustutkimukset osoittavat, että osinkoyhtiöihin sijoittamisessa saattaa olla järkeä.

Esimerkiksi Hartfordfunds-yhtiön tutkimuksen mukaan osinkoja maksavat yhtiöt lyövät indeksit pitkällä aikavälillä ja tarjoavat myös parempaa kokonaistuottoa kuin osinkoja maksamattomat yhtiöt.

Ero osinkoja maksavien ja osinkoja maksamattomien yhtiöiden keskimääräisissä pitkän aikavälin vuosituotoissa oli tutkimuksen mukaan ällistyttävän suuri.

S&P 500 -osakeindeksin osinkoja maksamattomien yhtiöiden vuosituotto ajanjaksolla 1972 – 2015 oli vain 2,5 prosenttia. Samalla ajanjaksolla osinkoyhtiöiden tuotto oli peräti 9,0 prosentin tuoton. Koko indeksin tuotto tuolla ajanjaksolla oli 7,4 prosenttia. Ero on enemmän kuin merkittävä. Jokainen voi laskea mitä tuollainen tuottoero merkitsee euroissa kun huomioidaan korkoa korolle -vaikutus.

Mistä sijoittaja sitten löytää hyviä osinkoyhtiöitä?

Amerikkalainen Kiplinger-sivusto antaa tähän yhden vastauksen. Sivusto hyödynsi TipRanks-osakevalintatyökalua ja listasin sen perusteella seitsemän amerikkalaista yhtiötä, jotka maksavat korkeaa osinkoa (tai joiden osingoissa on nousupotentiaalia) ja joiden analyytikoiden konsensussuositus on vahva osta.

Listan yhtiöiden nykyinen osinko ei ole suuren suuri. Suomen osakemarkkinoilta löytyy useita korkeampaa osinkotuottoa tarjoavia yhtiöitä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jenkkiyhtiöt maksavat perinteisesti alhaisempia osinkoja kuin suomalaisyhtiöt. Lisäksi listan yhtiöissä nykyistä osinkotuottoa merkittävämpää on osinkojen kasvu. Juuri osinkojen kasvu on monen osinkosijoittajan mielestä tärkeämpää, kuin nykyinen osinkotuotto.

Tältä osinko-osakkeiden lista näyttää:

Amgen

Yhtiö on amerikkalainen lääketeollisuusyritys, jonka tämän hetken osinkotuotto on noin 2,8 prosenttia. Osinkoa yhtiö maksaa 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Yhtiön kasvumahdollisuuksia kasvattaa korkean kolesterolin ehkäisyyn tarkoitettu Repatha-lääke, jonka myynti kasvoi vuodessa peräti 151 prosenttia.

Chevron

Öljy- ja kaasualan jättiläinen Chevron on yksi maailman suurimmista energiayhtiöistä. Sen osinkotuotto on tällä hetkellä 3,4 prosenttia. Huomionarvoista yhtiön osinkopolitiikassa on erittäin pitkä ja kestävä osinkojen kasvu. Yhtiö on kasvattanut maksettua osinkoa yhtäjaksoisesti peräti 32 vuoden ajan.

Energiajätti hyötyy viimeaikaisesta öljyn hinnannoususta. Brent-laadun hinta on noussut jo yli 75 dollarin, ensimmäisen kerran neljään vuoteen.

Altria

Altria Group on holding-yhtiö, jonka omistukseen kuuluvat tupakkatuotteita valmistavat Philip Morris USA ja John Middleton, nuuskanvalmistaja U.S. Smokeless Tobacco Company, viinintuottaja Ste. Michelle Wine Estates sekä Philip Morris Capital Corporation. Lisäksi Altria omistaa 28,5 % maailman toiseksi suurimmasta panimokonsernista SABMilleristä.

Yhtiön tämän hetken osinkotuotto on jenkkiosakkeeksi harvinaisen korkea, peräti 4,8 prosenttia, mikä on selvästi yli toimialan keskimääräisen 2,0 prosentin osinkotuoton. Osingot nousivat kuusi prosenttia edellisvuodesta. Osakkeen arvostustaso on myös maltillinen, sillä sen P/E-kerroin on vain 13x.

Kraft Heinz

Ketsupin keksinyt Kraft Heinz Company on maailmanlaajuisesti toimiva elintarvikealan yritys, joka muodostui kun Kraft Foods ja Heinz fuusioituivat. Kraft Heinzillä on nyt 13 eri brändiä kukin arvoltaan vähintään 500 miljoonaa dollaria.

Tämän hetken osinkotuotto on korkea, 4,2 prosenttia. Yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen tulosraportti oli rohkaiseva ja yhtiön johto odottaa myynnin jatkavan kasvua toisella kvartaalilla. Analyytikko Akshay Jagdale uskoo, että markkinat aliarvioivat yhtiön mahdollisuudet generoida kassavirtaa.

Merck

Merck on yksi maailman suurimmista lääketeollisuusyhtiöistä ja se tarjoaa tällä hetkellä 3,4 prosentin osinkotuottoa. Sen eniten myyty lääke on tällä hetkellä syövän hoitoon tarkoitettu Keytruda.

BMO Capital yhtiön analyytikko Alex Arfaieien mukaan Merckin ensimmäisen vuosineljänneksen oli vahva USA:n ulkopuolella. Odotettua kovempi tulos kertoo analyytikon mukaan yhtiön vahvasta tuotekehityspanostuksesta ja kaupallistamiskyvystä.

Cedar Fair LP

Teemapuistoihin keskittyvä Cedar Fair maksaa yli viiden prosentin osinkotuottoa. Analyytikko Barton Crockett näkee yhtiössä houkuttelevan yhdistelmän kasvua ja osinkotuottoa.

Lam Research

Muistikortteja valmistava teknologiayhtiö Lam Research tarjoaa tällä hetkellä vain yhden prosentin osinkotuottoa, mutta osingoissa on kasvupotentiaalia. Analyytikoiden tavoitehinnan konsensus on 27 dollaria, mikä tarkoittaisi peräti 42 prosentin nousumahdollisuutta nykyiseen kurssinoteeraukseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös