Kasvuosakkeet

Analyytikko: Nokian Renkaat on arvostustasoltaan houkutteleva osake

Kannattavasti kasvava Nokian Renkaat hinnoitellaan pörssissä yllättävänkin matalilla arvostuskertoimilla.

Kannattavasti kasvava Nokian Renkaat hinnoitellaan pörssissä yllättävänkin matalilla arvostuskertoimilla.

Rengasyhtiön tammi-maaliskuun liiketulos oli 61,2 miljoonaa euroa tammi-maaliskuussa. Vuosi sitten vastaavaan aikaan liiketulosta syntyi 59 miljoonaa euroa. Tulos oli odotettua heikompi, sillä liiketulokseksi analyytikot odottivat Factsetin ennusteessa 66 miljoonaa euroa tammi-maaliskuussa.

Valuuttakurssit heikensivät liikevaihtoa 20,2 miljoonaa tammi-maaliskuussa kurssitasoon verrattuna. Valuuttaneutraaleilla vaihtokursseilla liikevaihto olisi kasvanut 9,3 prosenttia. Kesärengassesongin myöhästyminen ja valuuttakurssit painoivat liikevaihtoa Henkilöautonrenkaat- ja Vianor-segmenteissä.

Vuoden 2018 näkymät ovat ennallaan. Vuonna 2018, nykyisillä valuuttakursseilla, liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan kasvavan vuoteen 2017 verrattuna.

Yhtiön kommentit hinnoitteluympäristöstä ja liikevaihtonäkymistä olivat muuttuneet hivenen negatiivisemmiksi, toteaa analyytikko Petri Kajaani Inderesin aamukatsauksessa. Lisäksi loppuvuonna raaka-aineista on ilmeisesti myös tulossa lievää painetta kemikaalien hintojen nousulle.

Henkilöautonrenkaiden ja Raskaiden Renkaiden kysynnän odotetaan Kajaanin mukaan kuitenkin kasvavan yhtiön kaikilla päämarkkinoilla tänä vuonna, joten liikevaihdon ja liikevoiton kasvun eväät ovat edelleen voimassa. Tosin suuret heilahtelut valuuttakursseissa luovat tämän vuoden näkymiin omat haasteensa.

Inderes laski liikevoittoennusteensa 378 miljoonaan euroon aiemmasta 397 miljoonasta.

”Sekä liikevaihto että liikevoitto kasvavat tänä vuonna ennusteissamme 3 %. Tämä on linjassa yhtiön tiedotustilaisuudessa lausumien kommenttien kanssa, joiden mukaan molemmissa riveissä kasvuodotukset ovat yksinumeroisia prosenttimääriä. Liikevaihdon kasvua ajavat uudet lippulaivamallit ja markkina-aseman vahvistaminen A- ja B-segmenteissä, Venäjän elpyminen sekä kasvu Pohjois-Amerikassa ja Keski-Euroopassa. Kannattavuutta tukevat raaka-ainekustannusten pysyminen lähes vertailukauden tasolla ja Venäjän tehtaan kilpailukyvyn nouseminen halvan ruplan ympäristössä”, Kajaani toteaa.

Nokian Renkaat tulee toimimaan kapasiteettinsa ylärajoilla, kunnes Pohjois-Amerikan uusi tehdas käynnistyy vuoden 2020 alussa. Uuden tehtaan nostaminen tehokkaalle tasolle kestää Inderesin arvion mukaan pari vuotta, minkä vuoksi liikevoittomarginaali laskee vuonna 2020 noin 1-2 %-yksikköä vuosien 2018-2019 ennustetulta 23 %:n tasolta.

Päivitetyillä Inderesin tulosennusteilla P/E-luvut vuosille 2018 ja 2019 ovat 14x ja 13x ja velattoman taseen huomioivat EV/EBITDA-kertoimet ovat 9x ja 8x.

Kajaanin mukaan Nokian Renkaat on toimialan selvästi kannattavin yhtiö ja siksi osaketta hinnoitellaan preemiolla kansainvälisiin verrokkeihin nähden. Osinkotuotot ovat Inderesin ennustamalla 70 prosentin osingonjakosuhteella 5,1 prosenttia ja 5,2 prosenttia, jotka ovat yli kaksinkertaiset verrokkiryhmään nähden.

Inderes laski odotuksia heikomman Q1-raportin johdosta Nokian Renkaiden tavoitehinnan 36 euroon aiemmasta 41 eurosta. Hyvät tuloskasvunäkymät ja matala arvostus antavat osakkeelle kuitenkin tukea ja Inderes toisti näin osakkeen lisää-suosituksensa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös