Talouden trendit

Sijoitusjohtaja: Datakeskukset ovat Suomen mahdollisuus

Kansainvälisen datakeskusteollisuuden kasvaessa voimakkaasti Suomella on hyvä asema uusien datakeskusten houkuttelemiseksi maahan.

Digitalisaation jättiläiset, Facebook, Amazon ja Google käsittelevät valtavia määriä dataa ympäri maailmaa toimivista asiakkaistaan. Käsiteltävän datan määrä tule jatkossakin jatkamaan kasvuaan.

Yksi syy datan käsittely- ja säilöntätarpeiden kasvulle johtuu esimerkiksi itseohjautuvien autojen yleistymisestä, arvioi Taaleri Pääomarahastot Oy:n toimitusjohtaja Ari Metso.

“Tämä luo kysyntää datakeskuksille, joissa tallennetaan, hallinnoidaan ja prosessoidaan digitaalista informaatiota. Monet talouden merkittävät innovaatiot ovat riippuvaisia datakeskuksista nojaten niiden tarjoamiin laskenta- ja tallennuspalveluihin”, Metso toteaa artikkelissaan.

Metson mukaan datakeskusten merkityksestä ja kasvusta kertoo osaltaan puolijohdevalmistaja Intelin tuore osavuosikatsaus.

“Intel raportoi kuluvan vuoden ensimmäisessä osavuosikatsauksessaan, että yhtiön hyvään tulokseen vaikutti etenkin myynti datakeskuksille, joka kasvoi 24 % vertailukaudesta. Datakeskeisten liiketoimintojen kokonaisosuus myynnistä oli noin 49 %, mikä on segmentin kaikkien aikojen suurin osuus Intelin liikevaihdosta.”

Kansainvälisen datakeskusteollisuuden kasvaessa voimakkaasti Suomella on hyvä asema uusien datakeskusten houkuttelemiseksi maahan. Suomessa datakeskusten kasvumahdollisuudet voivat Metson mukaan olla jopa globaaleja kasvumahdollisuuksia paremmat.

“Suomi on stabiili toimintaympäristö sekä maaperän että politiikan suhteen, sähkö on Suomessa suhteellisen edullista ja maassa on toimivat tietoliikenneyhteydet. Lisäksi Suomen viileä ilmasto parantaa datakeskusten kustannustehokkuutta tuomalla säästöjä jäähdyttämiseen liittyvissä kuluissa. Tulevaisuutta ajatellen Suomen maantieteellinen sijainti on erinomainen suunnitteilla olevan Koillisväyläkaapelin takia. Toteutuessaan se voisi avata Suomeen sijoittuneille datakeskuksille markkinamahdollisuuksia aina Aasiaan asti.”

Taaleri omistaa yhdessä Pontoksen kanssa enemmistön datakeskuspalveluja tarjoavasta Ficolosta, joka suunnittelee pääkaupunkiseudulle uutta noin 50 miljoonan euron datakeskusinvestointia. Metson mukaan Ficololla on jo nykyään yli sata asiakasta kuudesta eri maasta ja näiden asiakkaiden palveluilla on yhteensä kymmeniä miljoonia käyttäjiä. Metso uskoo, että tuleva datakeskusinvestointi edesauttaa omalta osaltaan Suomea toimimaan digitalisaation edelläkävijänä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös