Sijoitusuutiset

Ramirent kovassa kiidossa erinomaisen tulosraportin jälkeen

Konevuokraaja löi analyytikoiden tulosennusteet selvin numeroin tammi-maaliskuun tulosraportissa, jonka yhtiö julkaisi keskiviikkona.

Konevuokraaja löi analyytikoiden tulosennusteet selvin numeroin tammi-maaliskuun tulosraportissa, jonka yhtiö julkaisi keskiviikkona.

Kvartaalin toteutunut liikevoitto oli 21,8 miljoonaa euroa, kun analyytikoiden konsensusennuste oli Factsetin mukaan 15,8 miljoonaa euroa.

Tulos parani reippaasti myös viime vuoteen verrattuna, jolloin liikevoitto oli 14,6 miljoonaa euroa.

”Teimme vahvaa tulosta laajalla rintamalla, ja kaikkien segmenttiemme liiketulos (EBIT) parani jo toisella perättäisellä vuosineljänneksellä. Pääsiäisen ajoittumisesta huolimatta onnistuimme kasvattamaan orgaanisesti vertailukelpoista liikevaihtoamme 10,5 %. Kasvua vauhditti sekä konevuokrauksen että palvelumyynnin vahva kehitys. Kasvuinvestointien lisäksi liikevaihdon kasvua tuki vapaa kalustokapasiteetti käyttöasteiden ollessa tyypillisesti alhaiset ensimmäisellä neljänneksellä”, toteaa toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka.

Näkymiin yhtiö ei tehnyt muutoksia. Ramirent arvioi, että vuonna 2018 vertailukelpoinen liiketulos kasvaa vuoden 2017 tasolta.

Yhtiön mukaan vuoden 2018 kysynnän näkymät ovat suotuisat konevuokraukselle koko Ramirentin monipuolisessa asiakaskunnassa ja kaikilla markkina-alueilla.

Ruotsissa yhtiö uskoo rakentamisen edelleen jatkuvan voimakkaan kehityksen pitävän konevuokrauksen kysynnän korkealla tasolla vuonna 2018, vaikkakin keskipitkällä aikavälillä on näkyvissä epävarmuustekijöitä ja riskitasot ovat kohonneet. Suomessa konevuokrausmarkkinoiden suhdanteen odotetaan jatkuvan myönteisenä. Baltiassa, Puolassa, Tšekissä ja Slovakiassa konevuokrauksen markkinaolosuhteiden odotetaan pysyvän suotuisina. Norjan ja Tanskan konevuokrausmarkkinoiden arvioidaan pysyvän suhteellisen vakaina.

Konevuokraajan väkevä tulosraportti palkittiin markkinoilla. Osakekurssi nousi eilen peräti 11,1 prosenttia.

Ramirentin tammi-maaliskuu lyhyesti:

  • Liikevaihto 176,2 (164,6) miljoonaa euroa, kasvua 7,0 % tai 10,5 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla
  • EBITA-liiketulos oli 24,0 (16,6) miljoonaa euroa tai 13,6 % (10,1 %) liikevaihdosta;
  • Liiketulos (EBIT) oli 21,8 (14,6) miljoonaa euroa tai 12,4 % (8,8 %) liikevaihdosta
  • Tulos/ osake (EPS) oli 0,14 (0,08) euroa
  • Vertailukelpoinen sitoutuneen pääoman tuotto, ROCE, oli 15,2 % (10,8 %); ROCE oli 15,0 % (7,6 %)
  • Bruttoinvestoinnit olivat 53,3 (41,6) miljoonaa euroa
  • Rahavirta investointien jälkeen oli −13,7 (5,2) miljoonaa euroa

Alla InderesTV:n Ramirent Q1 2018 Toimitusjohtajan Tapio Kolunsaran haastattelu.

Kommentoi
Ylös
>