Sijoitusideat

Verkkokauppa.com korvaa Nokian Inderesin TOP3-osakelistalla

Verkkokauppa.com on Inderesin mielestä hinnoiteltu markkinoilla väärin.

Verkkokauppa.com on Inderesin mielestä hinnoiteltu markkinoilla väärin.

Tietotekniikan, viihde-elektroniikan ja kodinkoneiden vähittäismyyjä Verkkokauppa.comin ensimmäisen vuosineljänneksen raportti oli hieman odotuksia parempi ja näkymä loppuvuodelle on erittäin vahva, perustelee Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén yhtiön valitsemista osakelistalle Inderesin aamukatsauksessa.

”Mielestämme markkina aliarvioi Raision uuden myymälän sekä lieventyneen hintapaineen vaikutukset yhtiölle ja odotamme yhtiön kääntyvän voimakkaaseen kasvuun jälleen Q2:lla”, Vilén toteaa.

Huhut Amazonin mahdollisesta laajentumisesta Pohjoismaihin ovat painaneet Verkkokauppa.comin kurssia voimakkaasti alkuvuoden aikana. Inderes pitää Amazonin uhkaa liioiteltuna ja Verkkokauppa.com on vahvojen kilpailuetujensa turvin kykeneväinen puolustamaan asemiaan myös kilpailijoita vastaan.

Osakkeessa on Vilénin mukaan selkeä hinnoitteluvirhe markkinoilla.

”Laskenut osakekurssi sekä vahvistuneet kasvunäkymät ovat mielestämme johtaneet osakkeen selkeään väärinhinnoitteluun ja odotammekin osakkeeseen tasokorjausta viimeistään Q2-raportin yhteydessä, kun luottamus kasvun kiihtymistä kohtaan paranee.”

Verkkokauppa.comin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 2,5 prosentilla ollen 102,5 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaalin ollessa 2,3 prosenttia. Yhtiön ensimmäinen vuosineljännes oli odotetusti vaisu.

Vilénin ja Inderesin analyytikon, Olli Vilpon mukaan Verkkokauppa.comin tulosraportti oli kokonaisuutena hyvä, ja yhtiön liikevaihdon kasvu hidastui tammi-maaliskuussa odotetusti 2,4 prosenttiin, kun vertailukauden merkittävän tukkueräkaupan puuttuminen hautasi alleen muun kasvun.

Expert ASA:n lanseeraama Power on kiristänyt alan hintakilpailua selvästi. Vilénin mukaan Power on ollut omassa markkinoinnissaan erittäin aggressiivinen, johon Gigantti ja Verkkokauppa.com ovat vastanneet. Pitemmällä aikavälillä Power ei kuitenkaan pysty ravisuttamaan Verkkokauppa.comin asemaa.

TOP3-listalta poistui Nokia. Inderes pitää silti Nokian osaketta houkuttelevasti arvostettuna verkkomarkkinan sykln elpymisen valossa.

”Osakemarkkina on odotustemme mukaisesti siirtänyt Nokiassa katseensa kohti verkkomarkkinan syklin elpymistä ja 5G-teknologian kaupallistumista, mikä on tukenut Nokian osaketta heikosta alkuvuoden tuloksesta huolimatta. Siten lyhyen tähtäimen näkemyksemme Nokiasta osoittautui hyvin onnistuneeksi. Myötätuulta poiminnallemme antoivat myös kiinalaisen ZTE:n Yhdysvalloilta saamat sanktiot, joiden suhteen tilanne kuitenkin näyttäisi elävän nopeasti Trumpin twiittien perusteella”, Vilén toteaa.

Inderesin suositus Verkkokauppa.comin osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 7,0 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös