Sijoitusideat

Vertaislainoista korkeaa korkotuottoa automaattisella sijoituksella

SalkunRakentajan vertaislainasalkuissa sisäisen korkokannan tuotto on tähän mennessä yli 26 prosenttia.

Automaattisijoitus Lainaaja vertaislainaus sijoittaminen

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

SalkunRakentajan vertaislainasalkuissa sisäisen korkokannan tuotto on tähän mennessä yli 26 prosenttia.

Jo puolitoista vuotta sitten perustimme SalkunRakentajalle oman salkun Lainaajan vertaislainapalveluun samaan aikaan Lainaajan oman salkun kanssa, jotta näkisimme, miten vertaislainasijoituksen tuotto oikeasti muodostuu. Näiden sijoitussalkkujen avulla olemmekin mielenkiinnolla seuranneet vertaislainojen todellisten tuottojen kertymistä.

Sijoitussalkut vertailu SalkunRakentaja Lainaaja vertaislainaus sijoittaminen

Salkunrakentajan salkkuun sijoitettu 5 000 euron pääoma on nauttinut edelleen huikeasta 26,5 prosentin sisäisen korkokannan tuottoprosentista (XIRR). Odotettavissa oleva tuotto toukokuun alussa oli 1 482 euroa. Korkotuottoja salkku on tähän mennessä kerryttänyt 1 256 euroa. Käteiseen osuus on 12,8 euroa, joten pääoma on sijoitettuna tehokkaasti lainoihin.

Tämä on osoitus myös siitä, että sijoitusstrategiamme toimii edelleen loistavasti vallitsevassa markkinatilanteessa, jossa parhaita lainoja saa kiinni korkeimmalla korolla.

Vertaislainasalkku SalkunRakentaja vertaislainaus sijoittaminen sijoitussalkku

Lainaajan saman suuruinen mallisalkku oli jäänyt kolme kuukautta sitten tehdyssä salkkukatsauksessa Salkunrakentajan salkusta jälkeen. Nyt sen sisäisen korkokannan tuottoprosentti (XIRR) oli kuitenkin noussut 26,5 prosenttiin, ollen jopa hieman parempi kuin Salkunrakentajan salkussa. Odotettavissa oleva tuotto on kuitenkin edelleen vähemmän kuin kilpailijallaan, ollen 1 015 euroa. Korkotuottoja se on tähän mennessä kerryttänyt 955 euroa. Käteinen myös Lainaajan mallisalkussa on pieni, 25,0 euroa.

Lainaaja sijoitussalkku vertaislainaus sijoittaminen sijoitussalkku

Lisääntyvätkö myöhässä olevat maksut?

Olemme mielenkiinnolla seuranneet myös sitä, kuinka paljon maksuja salkkujen sijoituksista on ollut myöhässä.

Tällä hetkellä Salkunrakentajan salkussamme lainoista ajallaan on 68 % maksuista eli prosenttiyksikön vähemmän kuin kolme kuukautta sitten. Myöhässä enemmän kuin 30 päivää lainoista on kuitenkin vain 13 prosenttia.

Lainaajan mallisalkussa ajallaan on 61,4 prosenttia ja myöhässä enemmän kuin 30 päivää on 14,9 prosenttia. Tässä laskua on puolitoista prosenttiyksikköä edelliseen katsaukseen verrattuna. Kokonaisuudessaan nämä ovat pysyneet suurin piirtein samalla tasolla kuin aiemmissakin raporteissa – hieman heikommin on Lainaajan salkulla viime jakson aikana kuitenkin mennyt. Tulevat kuukaudet näyttävät, mihin suuntaan maksut kehittyvät.

Automaattisijoitus säästää aikaa ja tarjoaa laajan hajautuksen

Sekä SalkunRakentajan salkkumme että Lainaajan salkun vertaislainasijoitukset hoidetaan automaattisen sijoituksen kautta. Sen ansiosta jokaista hakemusta ei tarvitse käydä erikseen läpi, vaan automaatti tekee sen puolestamme.

Automaattisen sijoituksen avulla siis aikaa säästyy, koska palautuneet rahat sijoitetaan automaattisesti välittömästi uusiin lainoihin sopiville lainanottajille ja sijoitussalkkuun saa laajan hajautuksen tehokkaasti. Vaikka Lainaajan markkinoilla liikkuu merkittävä määrä lainoja päivittäin, suurin osa lainahakemuksista on kokemuksemme mukaan markkinoilla kuitenkin hyvin lyhyen ajan – varsinkin parhaimmat viiden tähden lainat. Automaattisen sijoituksen avulla pääsee helposti mukaan myös näihin.

Automaattisessa sijoituksessa valitaan joko mallisijoitusprofiili tai asetetaan lainaehdot itse. Salkunrakentajan salkussa sijoitukset on tehty kolmeen parhaaseen lainaluokkaan maksimikorolla. Lainaajan mallisalkussa taas on käytetty valmista, korkean tuoton sijoitusprofiilia. Aina, kun määritysten mukainen lainahakemus tulee markkinoille, automaatti tekee sijoituksen.

Automaattinen sijoitus pitää sisällään kolme valmista profiilia:

Lainaaja automaattinen sijoitus sijoitusprofiilit vertaislainaus sijoittaminen

  • Korkea tuotto: Korkean tuoton sijoittamisessa haetaan rahalle korkeinta korkoa ja korkeaa sijoitusastetta. Sijoitukset tehdään kaikkiin lainaluokkiin.
  • Maltillinen: Maltillisessa sijoittamisessa sijoitukset tehdään neljään ylimpään luokkaan painottaen parhaan lainaluokituksen lainoja markkinoiden keskimääräisellä korolla.
  • Varovainen: Varovaisessa sijoittamisprofiilissa sijoitukset tehdään kolmeen parhaimpaan lainaluokkaan. Tässä pyritään pääsemään kiinni parhaimpiin lainoihin käyttämällä kilpailukykyistä korkoa. Pääoman sijoitusnopeus on tässä automaattisen sijoituksen profiilissa hitaampaa kuin kahdessa edellisessä.

Lisätietoa vertaislainojen automaattisesta sijoittamisesta löydät Lainaajaan sivuilta.

Sekä Salkunrakentajan salkku, että Lainaajan salkku jatkavat sijoituksiaan tuttuun tapaan automaatin kanssa sijoittaen palautuneet pääoman maksut mahdollisimman pikaisesti uusiin lainoihin. Teemme katsahduksen salkkujen tilanteeseen taas kesän jälkeen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös