Oma talous

Unohda pankkikortit – pian maksaminen onnistuu sormen suonikartan tunnistamisella

biometrinen tunnistus sormenjälkitunniste maksaminen verisuoni

Maksutavat kehittyvät nyt nopeasti. Tulevaisuudessa ei tarvita käteistä, pankkikorttia tai edes puhelinta maksamiseen.

Digitaalisten maksujärjestelmien asiantuntija Nets kertoo tiedotteessaan aloittaneensa pilottihankkeen Copenhagen Business School (CBS) kanssa, jossa tutkitaan sormen suonikarttatunnistamiseen perustuvaa maksamista.

Kokeilussa opiskelijat ja kauppakorkeakoulun vieraat eivät enää tarvitse käteistä, korttia tai puhelinta maksaakseen lounaansa. Ateria maksetaan sormella.

Sormella maksettaessa järjestelmä skannaa asiakkaan sormenpään verisuonien rakenteen. Kyseessä on uusi, nopeampi ja turvallisempi tapa maksaa ostoksia. Nets on asentanut sormenjälkiskannerit lounasruokalan kassalle yhteistyössä CBS:n, Smart Paymentsin ja Fingopayn kanssa.

Asiakkaat kirjautuvat järjestelmään pankkikortillaan ja linkittävät sormenjälkensä henkilökohtaiseen tiliinsä.

Biometrinen tunnistus ei ole uusi ilmiö. Netsin mukaa sormenjälkitunnisteella maksaminen on samankaltainen kuin kuluttajallekin tuttu älypuhelimien biometrinen tunnistus – mutta turvallisempi. Monia älypuhelinmalleja voi operoida pelkällä sormenpainalluksella.

Sormenpään verisuonikarttaan perustuva tunnistus on kuitenkin varmempi kuin pelkkään sormenjälkeen perustuva, koska verisuonien jälkiä on lähes mahdotonta kopioida. Järjestelmän pitää käytännössä tunnistaa käyttäjän verenkierto, jotta maksaminen onnistuu.

Maksuprosessi on hyvin samanlainen kuin muissakin lähimaksuissa, mutta parempi turvallisuus tarkoittaa myös tärkeää eroa: edes suuriin rahansiirtoihin ei enää tarvita PIN-koodia.

“Kokeilu osoittaa miten nopeasti maksuteknologia on kehittymässä”, sanoo Netsin Suomen maajohtaja Sirpa Nordlund. “Pankit ovat vasta hiljattain ottaneet käyttöönsä mobiilimaksamisen sovelluksia. Nyt olemme jo siirtymässä vaiheeseen, jossa maksuvälineenä toimii ihminen itse.”

Nets tutkii tulevaisuuden maksutapoja yhdessä perustamansa Smart Payments -yhtiön kanssa, joka on erikoistunut maksuliikenteen innovaatioihin.

“Maksujen tulevaisuus ei ole muovissa”, Nordlund sanoo. “Odotamme mielenkiinnolla, miten kuluttaja-asiakkaat ottavat sormenjälkimaksamisen vastaan. Jos palaute on hyvää, lanseeraamme maksukokeiluja muissakin Pohjoismaissa.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös