Sijoitusuutiset

Kesko petti odotukset – osakekurssi roimassa laskussa

Kesko kasvatti vertailukelpoista liiketulosta huhti-kesäkuussa vertailukaudesta, mutta tulos oli silti pettymys niin analyytikoille kuin markkinoillekin.

Kesko kasvatti vertailukelpoista liiketulosta huhti-kesäkuussa vertailukaudesta, mutta tulos oli silti pettymys niin analyytikoille kuin markkinoillekin.

Keskon oikaistu liikevoitto huhti-kesäkuussa oli 89,0 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella se oli ollut 83,8 miljoonaa. Tulos jäi odotuksista, sillä analyytikoiden konsensusennuste oli 90,8 miljoonaa euroa.

Päivittäistavarakaupassa kannattavuus parani myynnin kasvun ja Suomen Lähikaupan synergiahyötyjen ansiosta. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan vertailukelpoista liikevoittoa ilman erikoiskauppaa kasvatti Onnisen ja Kesko Senukain kannattavuuden vahvistuminen. Erikoiskaupan liikevoiton laskuun vaikuttivat vuoden 2017 aikana toteutuneet yritysmyynnit. Autokaupassa liikevoitto kasvoi edellisestä vuodesta.

Liikevaihto jäi 2673 miljoonaan euroon, kun vertailukaudella liikevaihto oli 2763 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kehitykseen vaikuttivat merkittävästi vuoden 2017 ensimmäisellä vuosipuoliskolla toteutetut yritysmyynnit.

Vertailukelpoisesti liikevaihto kasvoi 4,0 prosenttia ilman yritysostoja ja -myyntejä ja paikallisissa valuutoissa. Konsernin liikevaihto laski Suomessa 4,0 prosenttia ja kasvoi vertailukelpoisesti 4,3 prosenttia. Muissa maissa liikevaihto laski 0,6 prosenttia ja kasvoi vertailukelpoisesti 3,1 prosenttia. Kansainvälisen toiminnan osuus konsernin liikevaihdosta oli 21,3 prosenttia.

Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin mukaan päivittäistavarakaupassa kaikkien K-kauppojen asiakasmäärät olivat kasvussa onnistuneiden ketju-uudistusten ansiosta.

”Myynnin kasvu oli vahvinta lähimarkkinassa, mikä johtui sekä pääsiäisen ajoittumisesta että lämpimästä alkukesästä. Kannattavuus parani liikevaihdon kasvun ja synergiahyötyjen ansiosta”, Helander toteaa.

Vertailukelpoisesti jatkuvien toimintojen liikevaihdon ja liikevaihdon Kesko odottaa seuraavalta 12 kuukauden ajanjaksolta ylittävän edeltävän 12 kuukauden tason.

Keskon osake on 4,5 prosentin laskussa keskiviikkona noin klo 11.15.

Analyysitalo Inderes kommentoi Keskon tulosta Twitterissä.

Kommentoi
Ylös
>