Yritysuutiset

Incap petrasi tulostaan ja osakekurssi hurjassa kiidossa

Sijoittajat innostuivat elektroniikan sopimusvalmistajan huhti-kesäkuun tulosraportista.

Sijoittajat innostuivat elektroniikan sopimusvalmistajan huhti-kesäkuun tulosraportista.

Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 14,5 miljoonaa euroa, mikä noin 13 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla ja 16 prosenttia enemmän kuin kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Tuloskunto kasvoi liikevaihtoa reippaammin. Yhtiön toisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 1,9 miljoonaa euroa eli peräti 50 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla ja noin 67 prosenttia enemmän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Incap myös nosti lähiajan näkymiään. Se arvioi nyt, että konsernin liikevaihto ja liikevoitto vuonna 2018 ovat suurempia kuin vuonna 2017 olettaen, että valuuttojen muuntokursseissa tai materiaalien saatavuudessa ei tapahdu merkittäviä muutoksia. Yhtiö arvioi aikaisemmin, että liikevaihto ja liikevoitto olisivat samalla tasolla tai hieman suurempia kuin vuonna 2017. Konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 48,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 4,5 miljoonaa euroa.

Incapin liikevaihdon kasvu johtui pääosin vakiintuneiden asiakkaiden kysynnän vilkastumisesta, kertoo konsernin toimitusjohtaja Otto Pukk.

”Olemme edenneet myös uusien asiakkaiden hankinnassa ja odotamme uusien tuotteiden valmistuksen heijastuvan liikevaihtoon vuoden lopusta lähtien.”

Kehitys Intian tehtaalla jatkui vahvana. Pukkin mukaan tehdastilojen laajennus on käytössä ja uusi ladontalinja saadaan käyttöön loppuvuonna, jolloin tehdas pystyy kasvattamaan tuotantomääriään edelleen.

Viron tehtaan liiketoiminta kehittyi vakaasti ja tehdas on päivittänyt valmiutensa valmistaa lääketieteellisiä laitteita uusimman ISO 13485/2016 -sertifikaatin mukaisesti. Uuden tuotantolinjan suorituskykyä ja joustavuutta on kasvatettu edelleen pienehköin täydennysinvestoinnein.

Elektroniikan sopimusvalmistuksessa vallitsevat komponenttien saatavuusongelmat ovat lisääntyneet alkuvuonna. ”Olemme varautuneet komponenttipulaan kasvattamalla varastoarvoa maltillisesti ja teemme toimittajiemme kanssa tiivistä yhteistyötä turvataksemme asiakkaidemme toimitukset sopimuksen mukaisesti”, Pukk toteaa.

Kannattavuuden roima parantuminen toisella kvartaalilla johtuu toimitusjohtajan mukaan yhtiön virtaviivaisesta toimintamallista, jonka avulla Incap on onnistunut pitämään kustannukset alhaalla.

Kannattavuusparannus siivitti Incapin osakkeen väkevään nousuun. Keskiviikkona elektroniikkavalmistajan markkina-arvo kohosi 13,9 prosenttia ja päätyi 6,72 euroon. Päivän aikana kurssi kävi jopa 6,82 eurossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös