Sijoitusideat

Huhtamäki sai ostosuosituksen Nordealta

Pakkausfirman osakkeen arvostuskertoimet ovat painuneet houkuttelevan alas, arvioi Nordea.

Pakkausfirman osakkeen arvostuskertoimet ovat painuneet houkuttelevan alas, arvioi Nordea.

Pankin mukaan pakkausfirma Huhtamäki on viime aikoina kärsinyt nousevista raaka-ainekustannuksista ja tämä on rokottanut konsensusennustetta ensi vuoden liikevoitosta yli 10 prosentilla viimeisen 12 kuukauden aikana.

Samalla kuitenkin yhtiön osakekurssi on painunut kolme vuotta sitten nähdyille tasoille. Nordean näkemyksen mukaan Huhtamäen markkina-arvo on laskenut enemmän kuin mitä tiukempi kustannuspaine edellyttäisi. Tämä näkyy osakkeen arvostuskertoimissa.

”Osakkeen hinnan laskettua vuoden alusta yli 15 % arvostus alkaakin näyttää houkuttelevalta P/E-luvun ollessa verrokkejaan matalammalla tasolla. Ensi vuoden ennusteilla Huhtamäen P/E on 13,9, kun osakkeen historiallisen P/E-luvun keskiarvo on 15,2”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Kartongin hinnassa nähdään todennäköisesti vuoden vaihteen jälkeen noin viiden prosentin korotus, mutta Huhtamäki on Nordean mukaan aiempien korotusten yhteydessä onnistunut pitämään kannattavuutensa vakaana. Lisäksi yhtiön tuotteiden kysynnän kasvu on kestävällä pohjalla ja dollarin liikkeet ovat olleet Huhtamäelle suotuisia tänä vuonna.

”Huhtamäen tuloskehitys ei ole vielä kääntynyt parempaan, mutta mielestämme osakkeen hinta on tällä hetkellä painettu liian alas”, pankki linjaa.

Toisella vuosineljänneksellä sekä huhtamäen liikevaihto että liikevoitto jäivät analyytikoiden konsensusennusteista.

Huhtamäen oikaistu liikevoitto huhti-kesäkuussa oli 70,2 miljoonaa euroa, kun analyytikot odottivat Factsetin mukaan noin 76 miljoonan euron liikevoittoa. Pakkausvalmistajan liikevaihto kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 786 miljoonaan euroon. Analyytikot odottivat 794 miljoonan euron liikevaihtoa.

”Kannattavuutemme pysyi hyvällä tasolla, vaikka heikkenikin vuoteen 2017 verrattuna. Valuuttakurssien translaatiovaikutus heikensi liikevoittoamme 4 miljoonalla eurolla”, Huhtamäen toimitusjohtaja Jukka Moisio totesi osavuosikatsauksessa.

Huhtamäen ohjeistus pysyi ennallaan. Se odottaa liiketoimintaedellytysten säilyvän suhteellisen vakaina vuonna 2018.

Nordea nostaa Huhtamäen suosituksen tasolle osta tavoitehinnalla 31,5 euroa. Thomson Reutersin tietokannan mukaan Huhtamäkeä seuraavista seitsemästä analyytikosta suurin osa antaa yhtiölle lisää-suosituksen.

Analyytikoiden suositukset: Huhtamäki Oyj

Nykyinen1 kk sitten2 kk sitten3 kk sitten
Osta1100
Lisää5444
Pidä1211
Vähennä0011
Myy0011
Kommentoi
Ylös
>