Osakeanalyysit

Loppuiko Finnairilta tuloskasvun polttoaine?

Finnair osakekurssi osakkeet pörssi pörssikurssit sijoittaminen

Evli ennustaa Finnairin tuloksen kääntyvän laskuun pitkän nousutrendin jälkeen.

Finnair julkisti tiistaina syyskuun liikennetiedot. Alustavien tietojen mukaan Finnairin yksikkötuotto eli liikevaihto jaettuna tarjotuilla henkilökilometreillä (RASK) laski heinä – syyskuussa 4,6 prosenttia vertailukaudesta ja oli 6,95 eurosenttiä.

Finnair kuljetti syyskuussa 1 159 400 matkustajaa eli 7,8 prosenttia enemmän kuin vuoden 2017 vastaavalla jaksolla. Matkustajamäärä kasvoi Aasian -liikenteessä 5,5 prosenttia, Euroopan -liikenteessä 10,0 prosenttia ja kotimaan liikenteessä 3,1 prosenttia. Pohjois-Amerikan -liikenteessä matkustajien määrä laski yhden prosentin verran.

Finnairin kokonaiskapasiteetin kasvu ylitti liikennemäärien kasvun, mikä näkyi matkustajakäyttöasteiden laskuna. Matkustajakäyttöaste laski syyskuussa 4,6 prosenttiyksikköä edelliskaudesta ja oli 80,8 prosenttia. Vuoden alusta käyttöaste on laskenut yhden prosenttiyksikön.

Kokeile ilmaiseksi, millaisen salkun Evervest loisi sinulle.

Aloita tästä.

Teknologia tekee Evervestistä älykkäämmän, tehokkaamman ja edullisemman sijoituspalvelun

Finnairin heinä-syyskuun liikennetiedot indikoivat kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdon asettuvan 801 miljoonan euron tasolle, ennustaa Evli aamukatsauksessaan. Aiemmin Evli oli odottanut korkeampaa, 814 miljoonan euron liikevaihtoa. Analyytikoiden konsensusennuste oli 816-817 miljoonaa euroa.

“Liikenneluvut jäivät hiukan odotuksistamme Q3:lla alhaisemman matkustajakäyttöasteen takia. Kulupuolella polttoaine jatkoi kallistumistaan Q3:lla ja nousi korkeimmalle tasolleen moneen vuoteen Q3:n lopussa”, Evli toteaa.

Evlin mukaan polttoaineen hinnannousu tulee iskemään entistä vahvemmin tulokseen kolmannella vuosineljänneksellä.

Evli leikkasi vuosien 2018 – 2019 tulosennusteita noin 10 prosentilla ja se näkee polttoaineen hinnan nousun kääntävän Finnairin tuloksen laskuun kolmannella kvartaalilla ensimmäistä kertaa 15 perättäisen tulosparannuskvartaalin jälkeen.

Alhaisempien ennusteiden ja verrokkien alempien arvostuskertoimien myötä Evli laski lentoyhtiön osakkeen tavoitehinnan 6,8 euroon aiemmasta 8,0 eurosta ja säilyttää “Pidä” suosituksen ennallaan. Evlin mielestä osake on edelleen kallis.

“Arvostus ei mielestämme ole edelleenkään riittävän houkutteleva kun huomioidaan heikentyvä tulostrendi.”

Finnair lentoliikenne suoritteet syyskuu

Kuva: Finnair Oyj.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös