Yritysuutiset

Keskon myynti laskussa – auto- ja konekauppa romahti

Kauppaketju Keskon jatkuvien toimintojen myynti oli syyskuussa 2018 yhteensä 852,6 miljoonaa euroa ja se laski viime vuodesta 2,9 prosenttia.

Kauppaketju Keskon jatkuvien toimintojen myynti oli syyskuussa 2018 yhteensä 852,6 miljoonaa euroa ja se laski viime vuodesta 2,9 prosenttia.

Raportoitu jatkuvien toimintojen myynti laski 4,1 prosenttia. Tukkumyyntipäiviä oli yksi vähemmän kuin vuotta aiemmin.

”Myynti kasvoi vertailukelpoisesti päivittäistavarakaupassa. Yksi toimituspäivä vähemmän heikensi myyntiä päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Autokaupassa myyntiä heikensi uuden WLTP-päästömittausmenetelmän voimaantulo Euroopassa”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Syyskuun alussa EU:ssa otettiin käyttöön uusi henkilöautojen päästöjen ja kulutuksen mittausmenetelmä. Lakimuutoksen takia elokuussa rekisteröitiin poikkeuksellisen paljon uusia autoja, sillä vanhan mittausmenetelmän mukaisesti tyyppihyväksyttyjä autoja voi ensirekisteröidä enää rajoitetusti elokuun jälkeen. Syyskuun autojen rekisteröinnit jäivätkin odotetusti viime vuotta pienemmäksi elokuun ennätyksellisen määrän takia.

Päivittäistavarakaupan myynti oli syyskuussa 434,1 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 1,1 prosenttia. Raportoitu myynti syyskuussa laski 1,7 prosenttia.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli syyskuussa 369,5 miljoonaa euroa ja se laski vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 0,9 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti ilman erikoiskauppaa oli vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa edellisen vuoden tasolla, Suomessa myynti kasvoi 1,4 prosenttia ja ulkomailla laski 1,1 prosenttia.

Erikoiskaupassa vapaa-ajankaupan myynti laski 4,3 prosenttia ja konekaupan myynti laski vertailukelpoisesti 25,1 prosenttia. Raportoitu rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti laski 0,8 prosenttia. Autokaupan myynti oli syyskuussa 49,0 miljoonaa euroa ja se laski 34,1 prosenttia.

Keskon syyskuun myyntiluvut eivät sijoittajia säikäyttäneet, sillä yhtiön osakekurssi nousi hieman perjantaina.

Kommentoi
Ylös
>