Sijoitusideat

Kolme osinkoyhtiötä Nordean mallisalkkuun

Nordean viimeisimmät täydennykset pohjoismaiseen mallisalkkuun tarjoavat kohtuullista osinkotuottoa ja defensiivistä liiketoimintamallia.

Nordea lisäsi lokakuun lopussa pohjoismaiseen mallisalkkuunsa ruotsalaisen kaivosyhtiö Lundin Miningin.

Kaivosyhtiön markkina-arvo on puolittunut viime vuoden marraskuun tasosta, ja Nordea uskoo korjausliikkeen painaneen arvostuksen jo liian alas. Yhtiössä on pankin mielestä tuottopotentiaalia.

”Tuottopotentiaalia nostaa kuparimarkkinoiden viriäminen kuparin tuotannon vastatessa suurimmasta osasta yhtiön tuloskuntoa. Riskejä vastaan puskurina ovat yhtiön runsaat käteisvarat, joita on peräti 40 % tämän hetkisestä markkina-arvosta”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Lundin Miningin P/E-kerroin kuluvan vuoden Nordean tulosennusteella on 13,5x ja ensi vuodelle 15,6x. Nordea arvioi osinkotuotoksi 3,4 prosenttia.

Reutersin mukaan yhtiötä seuraavista analyytikoista viisi antaa tällä hetkellä yhtiölle ostosuosituksen, seitsemän suosittaa lisäämään, neljän suositus on pidä ja yhden suositus on myy.

Toinen vastikään Nordean pohjoismaiseen salkkuun nousut yhtiö on norjalaisen vakuutusyhtiö Storebrand.

Pankin mukaan Storebrand on selättänyt ongelmansa takuutuottoisten eläkevakuutustensa osalta ja yhtiö pystyy nyt keskittymään tuloksen kasvattamiseen. Storebrand on myös varsin korkoherkkä niin tuloskuntonsa kuin vakavaraisuusasteensa osalta, ja Nordea odottaa kohoavien korkotasojen tukevan osinkopotentiaalia jatkossa.

Storebrandin P/E-kerroin kuluvan vuoden Nordean tulosennusteella on 11,5x ja ensi vuoden 12,9x. Osinkotuotto on 4,7 prosenttia.

Yhtiö saa ostosuosituksen neljältä analyytikolta. Kolmen suositus on lisää ja viiden suositus on pidä. Yksi analyytikko suosittaa vähentämään ja yksi myymään Storebrandin osakkeet.

Kolmas pohjoismaiseen salkkuun noussut yhtiö on Telia, jonka Nordea nosti salkkuun syyskuussa. Yhtiö on Nordean mukaan uuden strategiansa myötä viime aikoina investoinut lähinnä kotimarkkinoilleen pohjoismaihin, joka nostaa yhtiön laatua ja tekee siitä entistä defensiivisemmän.

Telian P/E-kerroin kuluvalle vuodelle Nordean ennusteilla on 15,5x ja ensi vuodelle 13,3x. Osinkotuotto on 5,5 prosenttia.

Analyytikoista neljä antaa yhtiölle osotosuosituksen, seitsemän antaa lisää-suosituksen, kolme antaa pidä-suosituksen, kuusi antaa vähennä-suosituksen, ja neljä analyytikkoa kehottaa myymään Telian osakkeet.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös