Talouden trendit

Tutkimus: Raha ja talous kiinnostaa poikia enemmän kuin tyttöjä

Pojat ovat tyttöjä kiinnostuneempia raha-asioista, jopa kaksi kolmannesta pojista sanoo talousasioiden kiinnostavan heitä. Tulokset selviävät tuoreesta Nuorten talousosaaminen -tutkimuksesta.

Samaan aikaan tytöt ovat hieman poikia halukkaampia parantamaan omaa talousosaamistaan. Innokkaimpia talousosaamisensa kehittämiseen ovat lukiolaiset. Selvä enemmistö nuorista haluaa parantaa omaa talousosaamistaan.

Nuoret ovat melko itsenäisiä raha-asioidensa hoitajia. Lähes kaksi nuorta kolmesta hoitaa raha-asiansa itse. Erityisesti pojat ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat erottuvat joukosta itsenäisyydellään. Noin puolet nuorista kertoo omistavansa säästöjä tai sijoituksia.

”Talousasiat ja niiden itsenäinen hoitaminen ovat osa hyvää elämää. Niiden hoitamista ei saa jättää muille ja siksi myös tyttöjen pitää olla niistä kiinnostuneita”, Taloudellinen tiedotustoimisto TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen kommentoi.

Koulun pitää opettaa taloustaitoja. Tätä mieltä on jopa 90 prosenttia nuorista. Koulu ei tällä hetkellä vastaa nuorten odotuksiin, sillä ainoastaan viidennes nuorista kokee saavansa koulusta riittävät talousosaamisen valmiudet.

Taloustaidot jäivät häntäpäähän myös Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti 2018 -tutkimuksessa, kun nuorilta kysyttiin, kuinka hyvin koulu opettaa erilaisia taitoja.

”Talousopetuksessa on selvästi jonkinlainen railo, jos lähes yhdeksän nuorta kymmenestä ajattelee taloustiedon opettamisen olevan tärkeää, mutta pieni osa kokee saavansa riittävän osaamisen taloudesta koulussa. Haluaisin haastaa koulut ja opettajat pohtimaan, miten taloutta voitaisiin opettaa nuorille enemmän ja uusilla tavoilla”, Tenhunen-Ruotsalainen sanoo.

Nuorten talousosaaminen -tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin web-kyselynä syys-lokakuussa 2018. Tutkimukseen vastasi yhteensä 648 nuorta yläkouluista, lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista. Tutkimuksen toteutti Taloudellinen tiedotustoimisto TATin toimeksiannosta T-Media Oy.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös