Makrotalous

Pääanalyytikko ihmettelee jatkuvasti pieleen menneitä korkoennusteita

Sekä analyytikot että sijoittajat ovat jatkuvasti ennustaneet korkokehityksen pieleen. Kolikkoa heittämälläkin pääsisi parempiin tuloksiin, toteaa Nordean päästrategi.

Pitkät korot ovat olleet laskussa jo lähes 40 vuoden ajan. Vaikka pitkien korkojen laskutrendi on selvä, ovat analyytikot lähes systemaattisesti odottaneet virheellisesti korkojen nousua. Viimeisen 10 vuoden aikana eivät analyytikot ole kertaakaan odottaneet Saksan 10-vuoden velkakirjojen laskua, huomauttaa Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich blogissaan.

Gerichin mukaan korkojen suunta on joko arvioitu väärin tai nousua on yliarvioitu. Analyytikoiden ennusteet ovat järjestelmällisesti vinoutuneet nousevien korkojen suuntaan.

Analyytikot eivät ole ainoita syyllisiä virheellisiin korkoennusteisiin. Myös markkinahinnoittelussa on pääanalyytikon mukaan ollut selkeä yliarviointi korkojen noususta. Myös keskuspankit ovat yliarvioineet korkojen nousua viime vuosina.

Vaikka Saksan 10-vuoden velkakirjan korko on jälleen laskusuunnassa, eivät analyytikot ole menettäneet uskoaan korkojen nousuun.

“Bloombergin tuoreimmassa kyselyssä yksikään 19 analyytikosta ei usko korkojen laskuun ensi vuonna, vaan ennusteista maltillisinkin viittaa korkojen nousuun”, Gerich toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös