Sijoitusideat

Nordea: Suosi näitä maltillisen arvostuksen ja korkean osinkotuoton yhtiöitä

Sampo finanssikonserni Björn Wahlroos Stadigh sijoittaminen
Sampo Groupin hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ja konsernijohtaja Kari Stadigh Sammon yhtiökokouksessa 2018. Kuva: Juha Törmälä

Helsingin pörssin 25 suurimman yhtiön joukosta löytyy neljä laatuyhtiötä, jotka ovat muhkean osingon lisäksi maltillisesti hinnoiteltuja.

Pankin mukaan loppuvuoden aikana selvästi esille noussut teema on ollut suhdanneherkkien ja defensiivisten osakkeiden raju ero tuotoissa. Tämä ilmiö on ollut nähtävissä laajemminkin maailmalla, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan.

Esimerkiksi Helsingin pörssissä suurimpia negatiivisia tuottoja on tullut sellaisista yhtiöistä kuten Outokumpu, Outotec, Konecranes ja Metsä Board. Kaikki ovat syklisiä yhtiöitä, joiden tuloskunto riippuu suhdanteista. Sen sijaan parhaiden tuottaneiden yhtiöiden joukosta löytyy vakaat ja defensiiviset teleoperaattorit DNA, Telia ja Elisa.

Helsingin pörssissä korkea osinkotuotto valintakriteerinä ei ole Nordean mukaan viime vuosina taannut hyvää osakkeen kokonaistuottoa. Tilanne on kuitenkin muuttunut.

”Kesän jälkeen korkean osinkotuoton osakkeet ovat kuitenkin pärjänneet keskimääräistä paremmin. Tämä selittyy osittain sillä, että korkean osinkotuoton omaavat osakkeet ovat usein keskimäärin vähemmän alttiita suhdanneheilahteluille ja vakaa liiketoimintamalli tuottaa vahvaa kassavirtaa.

Helsingin pörssin 25 suurimmista yhtiöistä parhaita osingonmaksajia Nordean osinkoennusteilla ovat seuraavat yhtiöt:

Yhtiö

Ennustettu osinkotuotto

P/E 2019

Nordea

9,6%

10,8

Sampo

7,6%

14,1

Outokumpu

6,3%

6,9

Nokian Renkaat

5,9%

12,5

Fortum

5,8%

15,6

UPM-Kymmene

5,6%

9,9

Telia

5,5%

13,4

 

Nordean mielestä kasvuennusteiden leikkauspaineiden myötä on entistä tärkeämpää välttää kalliin arvostuksen osakkeita. Tämä rajaa osittain korkean osinkotuoton omaavien osakkeiden houkuttelevuutta.

Kotimaisesta pörssistä löytyy kuitenkin osakkeita, joiden arvostus on maltillinen ja osinkotuotto houkutteleva. Nordean mukaan Helsingin pörssistä tuloslaadultaan keskimääristä parempien ja maltillisen arvostuksen omaavien osinkoyhtiöiden joukosta voidaan nostaa esille Sampo, Nokian Renkaat, UPM-Kymmene ja Telia.

Vuosi 2018 jää historiankirjoihin erikoisena sijoitusvuotena. Ennätyksiä rikottiin, mutta tuottoja sai nihkeästi. Youtube-videolla Nordean päästrategi Antti Saari ruotii sijoitusvuotta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös