Sijoitusideat

Nordea: Markkinaheilunta avaa sijoittajille mahdollisuuksia

Nordea mainitsee kolme kotimaista pörssiyhtiötä, jotka saattavat tarjota sijoittajille ostopaikkoja viime aikojen markkinaheilunnan vuoksi.

Nordean odotukset aluillaan olevasta tuloskaudesta ovat positiiviset, mutta epävarmuutta tuloksiin tuo maailmantalouden kasvun hidastuminen sekä kauppasodan aiheuttamat huolet.

Nordea Markets odottaa seuraamien suomalaisten pörssiyhtiöiden, pois lukien rahoitussektori, myynnin kasvuvauhdin hidastuneen hieman viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 3,2 prosenttiin, pankki kertoo viikkokatsauksessaan. Kolmannella neljänneksellä myynnin kasvu oli 4,9 prosenttia. Liikevoittoprosentin Nordea odottaa sen sijaan pysyneen viime vuonna vuoden 2017 tasolla eli 9,6 prosentissa.

Makrotalouden epävarmuus lisää markkinaheiluntaa, mutta se avaa mahdollisuuksia Helsingin pörssissä.

Nordean suosikkipoiminta alkavaan tuloskauteen on UPM-Kymmene, joka kertoo tuloksensa torstaina 31.1, ensimmäisenä suomalaisista metsäyhtiöistä.

”Kuten koko sektorin, niin myös UPM:n osakekurssi on ollut laskupaineessa viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla ja näemme reaktiossa olleen ylilyönnin tuntua. Kiinan sellunhinnat ovat jo laskeneet ja Euroopan hintojen odotetaan seuraavan perässä, mutta markkinat hinnoittelevat sellun hinnan laskevan selvästi enemmän kuin uskomme”, Nordea pohtii.

Nordean toinen nosto on konepajayhtiö Konecranes, jonka osake on laskenut markkinaheilunnan seurauksena. Pankki uskoo markkinan hinnoittelevan yhtiölle liian synkkää tulevaisuutta.

”Huolimatta talouskasvun hidastumisesta näemme vakaan huoltoliiketoiminnan ja satamainvestointien tukevan Konecranesin tuloskuntoa synergiahyötyjen ohella tulevien vuosien aikana. Odotamme yhtiön tulosjulkistuksen luovan uskoa vahvan tuloksentekokyvyn jatkumiseen.”

Nordea näkee myös Nokian osakkeessa nousuvaraa neljännen vuosineljänneksen tuloskauden alla.

”Markkinat ovat pelänneet Nokian tulosvaroitusta, ja sen puuttumisen myötä Nokian Q4 tulee olemaan markkinoiden odotuksiin nähden hyvä. Käynnistynyt 5G‐investointisykli lupailee myötätuulta Nokia verkkoliiketoiminnan kasvunäkymille.”

Pankin mukaan mahdollinen kauppasodan pitkittyminen hyödyttäisi Nokiaa, sillä se tarkoittaa vaikeuksia kiinalaisille kilpailijoille Huaweille sekä ZTE:lle.

Myös Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen on painottanut Nokian hyötyvän kilpailijoidensa vaikeuksista. Rautasen mukaan kiinalaiseen verkko- ja matkapuhelinvalmistaja Huawein vakoiluepäilyt saattavat tarjota Nokialle mahdollisuuden markkinaosuuden kasvattamiseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös