Yritysuutiset

Martela antoi jälleen tulosvaroituksen

Toimistokalusteyhtiö Martela antoi jo toisen tulosvaroituksen lyhyen ajan sisällä.

Martela-konserni alentaa vuoden 2018 liikevaihto- ja liiketulosohjeistustaan. Yhtiön mukaan neljännen neljänneksen myynti ei kehittynyt ennakoidulla tavalla, mikä vaikutti negatiivisesti liikevaihdon ja liiketuloksen kertymiseen. Liikevaihdon kehitykseen vaikutti pääasiassa julkisen sektorin epäselvä tilanne Suomessa, johtuen pitkittyneistä hankintasopimusneuvotteluista. Liikevaihdon lasku näkyi pääasiassa joulukuussa, joka on perinteisesti ollut muita kuukausia suurempi.

Julkinen sektori on ollut perinteisesti Martelalle merkittävä asiakas.

Uuden ohjeistuksen mukaan Martela odottaa vuoden 2018 liikevaihdon ja liiketuloksen heikkenevän verrattuna edelliseen vuoteen. Edellisen ohjeistuksen mukaan vuoden 2018 liikevaihto ja liiketulos pysyvät samalla tasolla verrattuna edelliseen vuoteen. Konsernin vuoden 2017 liikevaihto oli 109,5 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,3 miljoonaa euroa.

Tulosvaroitus on jo toinen lyhyen ajan sisällä. Viimeksi Martela varoitti viime lokakuussa. Tuolloin yhtiö kertoi, ettei kolmannen neljänneksen myynti kehittynyt ennakoidulla tavalla, mikä vaikutti negatiivisesti liikevaihdon ja liiketuloksen kertymiseen.

Kolmannen vuosineljänneksen tulosraportissa Martelan toimitusjohtaja Matti Rantaniemi totesi kiristyneen kilpailutilanteen painaneen yhtiön myyntikatetta. Rantaniemi ei usko, että yhtiö tulee näkemään myyntikatteessa lyhyellä aikavälillä merkittävää parannusta, vaan kilpailutilanne tulee pysymään kireänä Martelan päämarkkina-alueilla.

Yhtiön vaikeudet ovat luonnollisesti heijastuneet yhtiön markkina-arvon kehitykseen. Vuoden aikana Martelan markkina-arvosta on sulanut yli 60 prosenttia.

Martela julkaisee vuoden 2018 tilinpäätöstiedotteensa 5.2.2019.

Kommentoi
Ylös
>