Yritysuutiset

Kaupparekisteristä poistettiin yli 900 yritystä – katso lista

Patentti- ja rekisterihallitus on poistanut kaupparekisteristä osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, joilla tilinpäätöksen toimittaminen on viivästynyt yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Poistomenettelyssä mukana olleet yritykset saivat PRH:lta kehotuskirjeen syyskuussa 2018. Kirjeessä pyydettiin ilmoittamaan tilinpäätöstiedot viivytyksettä.

Lokakuussa 2018 PRH teki kehotuskirjeestä merkinnän yrityksen kaupparekisteritietoihin ja julkaisi kuulutuksen Virallisessa lehdessä. Kuulutuksessa PRH kehotti yrityksiä ilmoittamaan tilinpäätöstiedot 30.1.2019 mennessä. Lisäksi PRH tiedotti poistomenettelystä useita viestintäkanavia käyttäen.

Nyt poistetut yritykset eivät ilmoittaneet tilinpäätöstään kaupparekisteriin määräaikaan mennessä.PRH:n oikeus poistaa tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättänyt yritys kaupparekisteristä perustuu osakeyhtiölakiin ja osuuskuntalakiin.

Kaupparekisteristä poistaminen tarkoittaa, että yritys ei voi harjoittaa yritystoimintaa. Kaupparekisteristä poistettu yritys purkautuu verotuksessa.

Osakeyhtiö tai osuuskunta ei rekisteristä poistamisen jälkeen voi hankkia oikeuksia tai tehdä sitoumuksia. Edustajat voivat kuitenkin ryhtyä toimiin, jotka ovat välttämättömiä velan maksamiseksi tai omaisuuden arvon säilyttämiseksi.

Myöskään rekisteristä poistetun yrityksen varoja ei voida jakaa ilman selvitysmenettelyä. Edustajat voivat kuitenkin viiden vuoden kuluttua kaupparekisteristä poistamisesta jakaa yrityksen varat jako-osuuteen oikeutetuille, jos varat eivät ylitä 8 000 euroa eikä yrityksellä ole tunnettuja velkojia. Varoja saaneet vastaavat saamiensa varojen määrällä yrityksen velkojen maksamisesta.

Tästä linkistä löytyy lista kaupparekisteristä 18.2.2019 poistetuista yrityksistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös