Markkinakommentit

Saksan osakemarkkinoilla vahva nousupotentiaali globaalien riskien mahdollisesti väistyessä

Maan DAX-indeksi hinnoittelee riskejä reippaalla kädellä. Arvostustaso lähellä viimeisen viiden vuoden pohjia.

Osakemarkkinoiden huomio keskittyi tiistaina makrodatan osalta sijoittajien talousluottamusta kuvaavaan Saksan ZEW-indikaattoriin, joka päätyi helmikuussa tasolle -13,4. Lukema oli hieman ekonomistien odotuksia (-14,1) ja tammikuun lukemaa -15,0 parempi. Helmikuun lukema oli kuitenkin edelleen heikko (negatiivinen) ja selvästi pitkän aikavälin arvoa 22,4 huonompi. ZEW:n puheenjohtaja professori Achim Wambach kommentoi Saksan taloustilannetta kertomalla, että tällä hetkellä maan taloustilanne ei osoita palautumisen merkkejä.

Saksan talouskasvu on heikentynyt erityisesti viime syksystä 2018 alkaen. Maan bruttokansantuote kasvoi vuonna 2018 yhteensä 1,5 prosenttia, kun vielä vuonna 2017 Saksan BKT kohosi 2,2 prosentilla. Saksan viime vuoden kasvu oli heikointa sitten vuoden 2013, jolloin euroalue paini Etelä-Euroopan velkakriisin parissa. Maan talouskehitystä on viime aikoina painanut erityisesti teollisuustuotannon heikkous sekä ulkomaan kaupan vaisu kehitys, jotka ovat seurausta globaalin kasvun hiipumisesta ja riskien kasvamisesta erityisesti kauppasodan osalta.

Saksan heikentynyt talouskasvu ja kasaantuneet globaalit riskit ovat näkyneet maan osakemarkkinoiden heikkona kehityksenä. Saksan seuratuin osakeindeksi DAX on halventunut vuoden aikana noin 9 prosenttia, kun vastaavana aikana koko Euroopan osakemarkkinoita kuvaava Stoxx Europe 600-indeksi on laskenut noin 3 prosenttia.

Saksan DAX-indeksin arvostustaso hinnoittelee tällä hetkellä sekä maan sisäisiä talouden kasvuun liittyviä riskejä kuin myös globaaleja riskejä, jotka näkyvät erityisesti suurten vientivetoisten yhtiöiden liiketoiminnoissa. DAX-indeksin P/E on seuraavan 12 kuukauden tulosennusteilla tasolla 11,9, kun esimerkiksi S&P 500-indeksin P/E-luku ennusteilla on 16,2 (19.2.2019).

Yhdysvaltain kalliimpaa hinnoittelua selittää erityisesti vahvasti kasvavien teknologiayhtiöiden suuri paino S&P 500-indeksissä. Toisaalta USA:n markkinat eivät hinnoittele Saksan kaltaisia riskejä maan talouskasvun hiipumisen osalta, vaan yhtiöiden tuloskasvuennusteet on rakennettu oletukselle, että USA:n nousukausi jatkuu vahvana.

DAX-indeksin P/E-luku on viimeisen viiden vuoden aikana liikkunut 11-15 välillä. Arvostustasojen osalta globaalien riskien pienentyminen ja EKP:n nollakorkotason säilyminen tarkoittaisi DAX:n P/E-luvun kohentumista lähelle viime vuosien huipputasoa 15. Näin ollen indeksissä olisi suurimpien riskien mahdollisesti väistyessä noin 25 prosentin nousupotentiaali ilman tulosennustemuutoksia. Tämän vuoksi Saksan osakemarkkinat ovat oiva valinta sijoittajalle, jolla on positiivinen näkemys globaalin talouskasvun suunnan osalta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös