Oma talous

15 tapaa säästää rahaa, kun matkustat

Matkailu ei ole halvin harrastus. Näillä vinkeillä voit säästää rahaa lomalla.

Lomalla voi saada kulumaan järjettömän määrän rahaa. Voit kuitenkin olla nokkela ja säästää muutamissa ekstrakuluissa. Wanderlust-sivusto tuo esiin lompakkoystävällisiä vinkkejä, joiden avulla voit säästää rahaa lomalla.

1. Käytä julkisia kulkuvälineitä

Unohda taksit ja kalliit kaupunkikierrokset, ja hyödynnä lomakohteen julkisia kulkuvälineitä. Junat, lautat ja raitiovaunut ovat edullisempia ja ekologisempia tapoja matkustaa. Ne tarjoavat myös sosiaalisemman tavan matkustaa ja usein upeita näköaloja.

2. Etsi tarjouksia

Rekisteröidy lentoyhtiöiden ja eri matkanjärjestäjien uutiskirjeisiin, jotta saat tiedot viime hetken tarjouksista.

3. Matkusta pelkillä käsimatkatavaroilla

Vältä halpalentoyhtiöiden matkatavaramaksut ja matkusta pelkillä käsimatkatavaroilla. Varmista etukäteen, että laukku täyttää lentoyhtiön paino- ja kokorajoitukset.

4. Käytä kaupunkipyöriä

Kaupunkipyörät ovat levinneet yleiseen käyttöön ympäri maailmaa. Ota selvää, mitä kaupunkipyörien käyttö maksaa ja jos hinta ei huimaa päätä, tutustu nähtävyyksiin pyörän selästä.

5. Majoitu muiden sohville

Majoitu ilmaiseksi toisten sohvalle. Verkostot kuten couchsurfing.org, bewelcome.org ja globalfreeloaders.com välittävät eri majoituskohteita ympäri maailman. Muiden arvosteluita kohteesta kannattaa lukea etukäteen.

6. Asu huoneistossa

Huoneiston varaaminen hotellin sijasta kannattaa, sillä voit säästää rahaa esimerkiksi valmistamalla omat lounaat ja aamupalat.

7. Matkusta suosittujen kausien ulkopuolella

Matkustaminen suosituimman kauden ulkopuolella kannattaa; hotellit pudottavat hintojaan, lennot ovat halvempia ja muita turisteja on vähemmän.

8. Lennä halpoina päivinä

Halvimpia lentoja löytyy yleensä tiistaisin, keskiviikkoisin, lauantaisin, varhain aamulla ja koulujen loma-aikojen ulkopuolella. Eri algoritmit voivat aiheuttaa hintojen vaihteluja päivittäin tai jopa tunneittain, joten tarkkaile hintojen muutoksia reippaasti etukäteen.

9. Osta matkakortti

Ota selvää, mitä matkaliput maksavat busseissa ja metroissa. Matkakortin tai useamman päivän lippu on usein kannattavaa. Esimerkiksi Lontoossa yksi matka metrossa maksaa jopa £4,70 (noin 5,50 €), joten olisi hulluutta olla ostamatta koko päivän matkakorttia.

10. Käytä WiFiä ilmaiseksi

Miksi maksaa internetin käytöstä? Etsi ilmainen WiFi kahviloista, kirjastoista tai hotellin auloista. Lataa ilmainen WiFi Finder -sovellus, joka kertoo lähimmän paikan. Muista aktivoida applikaation offline-tila, jotta se toimii ilman verkkoa.

11. Varaa vuokra-auto etukäteen

Jos olet vuokraamassa vuokra-auton, se kannattaa tehdä reilusti etukäteen ennen matkaa. Hyviä autonvuokraus tarjouksia voi löytyä jo pari kuukautta ennen matkaa. Osta ylimääräinen vakuutus autovuokraamon sijaan kolmannelta osapuolelta.

12. Tee talonvaihto

Vältä majoituskustannukset ja tee talonvaihtosopimus. Kokeile sivustoja, kuten homeexchange.com ja lovehomeswap.com.

13. Tutustu lokaaleihin

Paikallisiin ihmisiin kannattaa tutustua, sillä voit saada heiltä korvaamattomia vinkkejä lomallesi, kuten missä syödä hyvää ruokaa edullisesti. Taksinkuljettajilta kannattaa myös kysyä vinkkejä. Sivustot, kuten Socialgo.com järjestävät illallisia paikallisten kanssa.

14. Käytä ilmaisia oppaita

Kaikkialla maailmassa on vapaaehtoisia ihmisiä, esimerkiksi kieltenopiskelijoita, jotka voivat esitellä sinulle kotinurkkiaan ilmaiseksi.

15. Tunne oikeutesi

Tieto on valtaa. Jos lentosi viivästyy tai peruutetaan, tiedätkö mihin olet oikeutettu esimerkiksi tapauksissa, joissa myöhästyminen ei ole lentoyhtiön vika? Voit myös saada lentoyhtiöltä erilaisia korvauksia myöhästymisen johdosta.

Lue myös: Kannattaako loma-asunnon vuokraaminen Airbnb:n kautta? – Palvelun hyvät ja huonot puolet.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös