Markkinakommentit

FedEx varoittaa maailmantalouden kasvun hidastumisesta

Maailmanlaajuinen kuljetus- ja kuriiripalveluyhtiö kertoi kansainvälisen liikevaihtonsa laskusta.

Jenkkiyhtiön mukaan liikevaihdon lasku johtuu epäsuosiollisista valuuttakursseista sekä kauppasodan negatiivisista vaikutuksista.

Yhtiön makrotalouden näkemyksillä on laajempaa merkitystä, sillä kuljetusyhtiön liikevaihdon kehitys kertoo omaa kieltään koko maailmantalouden kehityksestä.

”Hidastuvat kansainvälisen makrotalouden olosuhteiden ja heikomman kansainvälisen kaupan kasvun trendit jatkuvat, kuten on nähtävissä FedEx Expressin kansainvälisen liikevaihdon vuosimuutoksesta”, yhtiön varapääjohtaja ja talousjohtaja Alan B. Graf kertoo yhtiön tiedotteessa.

FedEx kertoi odotettua heikommasta kvartaalituloksesta ja –liikevaihdosta tiistaina. Yhtiö laskee koko vuoden ohjeistustaan.

Vaikka USA:n talous on vielä vahvassa kunnossa, FedExin kansainvälinen liikevaihto laski viimeisimmällä vuosineljänneksellä erityisesti Euroopassa.

Yhdysvallat kertoi helmikuun lopussa lykkäävänsä kiinalaistuotteisiin kohdistuvien tuontitullien korotuksia. Presidentti Donald Trumpin mukaan 200 miljardin dollarin arvoiseen tuontiin kohdistuvien tullien oli tarkoitus nousta 10 prosentista 25 prosenttiin maaliskuun alussa.

Sijoitusmarkkinoiden tunnelmia laskee kuitenkin se, että USA:n ja Kiinan mahdollisen kauppasopimuksen allekirjoitustapaamista on lykätty maaliskuusta todennäköisesti huhtikuuhun. Virallista tietoa asiasta ei vielä ole. Markkinoilla ollaan vielä varpaillaan sen suhteen, perääntyykö Kiina loppumetreillä kauppaneuvotteluista, kertoo Bloomberg.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös