Uutiset

DNA-kauppa on negatiivinen uutinen Elisalle

Eilen ilmoitettu iso teleyhtiöiden välinen osakekauppa ei ole hyvä uutinen Elisan osakkeenomistajille.

DNA kertoi eilen, että norjalainen Telenor aikoo ostaa 54 prosenttia DNA Oyj:n osakkeista hintaan 20,90 euroa per osake. Telenor on tehnyt sopimukset DNA:n kahden suurimman osakkeenomistajan, Finda Telecoms Oy:n ja PHP Holding Oy:n kanssa. Maksettava osakekohtainen summa vastaa noin 1,5 miljardin euron kauppahintaa.

DNA jatkaa liiketoimintaansa normaalisti ja eikä järjestelyllä ole vaikutusta DNA:n asiakkaiden palveluihin. Kaupan voimaantulo edellyttää Findan ja PHP:n omistajien hyväksyntää.

OP:n näkemyksen mukaan Telenorin tulo DNA:n omistajaksi on negatiivista DNA:n kotimaiselle kilpailijalle Elisalle. Tämä johtuu siitä, että Elisalla on ollut iso roaming-sopimus Telenorin kanssa ja tämä sopimus hyvin todennäköisesti raukeaa yrityskaupan seurauksena, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Kaupan seurauksena Telenorista muodostuu yhä enemmän pohjoismainen operaattori, sillä sen toiminta kattaa jatkossa Islantia lukuun ottamatta kaikki pohjoismaat. Telialle yrityskaupan vaikutus on OP:n näkemyksen mukaan hyvin vähäinen.

Telian ja Elisan osakekurssit eivät juurikaan reagoineet eilen DNA-uutiseen. DNA:n osakekurssi sen sijaan pomppasi yli 8,6 prosenttia.

OP:n suositus DNA:n ja Elisan osakkeille on vähennä ja Telian osakkeille pidä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös