Arvo-osakkeet

OP: Fortum tarjoaa turvattua tuloskasvua ja hyvää osinkotuottoa

Pankki löytää kolme syytä sijoittaa Helsingin pörssin energiayhtiöön.

OP:n mukaan Fortumin osakkeessa on vuosien 2019-2020 perspektiivillä kolme erittäin vahvaa sijoitusargumenttia. Nämä ovat kohoavien keskihintojen ja alentuvan verorasituksen takaama tulosparannus vuosiin 2017-2018 verrattuna, Uniper-omistuksen statuksen mahdollinen kirkastuminen ja korkea osinkotuotto, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

”Näkemyksemme mukaan yksikään näistä argumenteista ei ole uhattuna Q1-tuloksen yhteydessä ja arvioimme läpinäkyvyyden vuoden 2020 tuloksen parantuneen Q1:llä Generation-divisioonan suojausasteen nousun seurauksena”, OP toteaa.

Fortum julkaisee ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa perjantaina 26.4. Energiayhtiöllä ei ole ohjausta ensimmäiselle kvartaalille tai koko vuodelle 2019. Kausiluonteisesti vahvimman neljänneksen tuloskehityksen suhteessa vertailukauteen ratkaisee OP:n mukaan pääosin sähkön myyntihinnan kehitys ja eri tuotantomuotojen kehitys.

OP ennustaa Generation-divisioonan keskihinnaksi on 38,5 euroa megawattitunnilta ja tuotantovolyymien osalta suurin muutos konkretisoituu pankin arvioin mukaan vesivoimassaan, jonka volyymin OP ennustaa jäävän 1,5 terawattituntia vertailukautta alhaisemmaksi.

Pankin arvion mukaan vuoden 2018 lopussa Fortum oli suojannut noin 75 prosenttia vuoden 2019 arvioidusta tukkumyynnistä ja vuoden 2020 osalta vastaava osuus oli 45 prosenttia.

”Arviomme mukaan vuoden 2020 suojausasteen nosto Q1:llä on tapahtunut huomattavasti korkeampaan hintatasoon kuin suojausposition keskihinta oli vuoden 2018 lopussa (29 ?/Mwh).”

OP:n tavoitehinta Fortumin osakkeelle perustuu kolmen vuoden keskimääräisen EV/EBITDA-kertoimen (12,0) ja keskimääräisen P/E-kertoimen (20,2) keskiarvoon vuoden 2019 ennusteilla laskettuna.

Historiallisiin arvostuskertoimiin perustuva OP:n tavoitehinta Fortumin osakkeelle on 22,50 euroa, perustellen edelleen vahvasti LISÄÄ-suosituksen.

Fortumia seuraa 19 analyytikkoa. Näistä kolme antaa yhtiölle tällä hetkellä ostosuosituksen Thomson Reutersin tietokannan mukaan. Kuuden analyytikon suositus on lisää, viiden pidä, kahden vähennä ja kolmen myy.

Konsensusennuste Fortumin koko vuoden osakekohtaiselle tulokselle on 1,26 euroa, mikä tarkoittaa nykyisellä kurssinoteerauksella 14,5x.

OP ennustaa Fortumin osinkotuotoksi 5,9 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös