Talouden trendit

Financial Times: IMF ja Maailmanpankki aloittivat lohkoketjukokeilun

Financial Timesin mukaan Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Maailmanpankki ovat yhteistyössä julkaisseet yksityisen lohkoketjun ja niin kutsutun ”kvasi-kryptovaluutan”.

Suomessa aiheesta kertoo Bittiraha.fi-sivusto.

Projektin nimi on Learning Coin. Projektin tarkoitus on toimia nimensä mukaisesti oppimisalustana ennen teknologian mahdollista laajempaa käyttöönottoa. Learning Coin toimii vain IMF:ssä ja Maailmanpankissa sisäisesti. Sillä ole varsinaista arvoa toisin kuin oikeilla kryptovaluutoilla.

Kokeilun aikana Maailmanpankin ja IMF:n henkilöstö voi ansaita näitä virtuaalivaluuttoja saavuttamalla tiettyjä opetuksellisia tavoitteita. Instituutiot puolestaan tarjoavat coineja vastaan muita palkkiota ja opettavat samalla, miten kryptovaluuttaa voi käyttää oikeassa elämässä.

IMF:n johtaja Christine Lagarde totesi aiemmin huhtikuussa, että lohkoketjuinnovaatiot ravistelevat finanssimaailmaa ja niillä on selkeä vaikutus alan toimijoihin. Lagarden mukaan sääntelijät ja keskuspankit ovat alkaneet tunnustaa lohkoketjupohjaisten teknologioiden hyödyt ja ottamaan niitä käyttöön.

Lohkoketjutekniikassa toisilleen vieraat toimijat voivat yhdessä tuottaa ja ylläpitää tietokantoja hajautetusti. Lohkoketju toteutetaan listana tai lokina transaktioista, joka jaetaan osallistujien kesken, jolloin sen voi todentaa monesta lähteestä.

Virtuaalivaluutta Bitcoin on tunnetuin esimerkki lohkoketjuteknologiasta. Bitcoinit tallennetaan yhteiseen kirjanpitoon, jonka hallinta on hajautettu useiden toimijoiden kesken. Bitcoin-siirrot varmistetaan käyttäjien tietokoneiden laskentatehon avulla, ja siitä käyttäjät saavat vastineeksi bitcoineja.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>