Oma talous

Onko sinulla hyvä työmoraali? Tunnistat sen näistä 7 piirteestä

Työntekijöiden hyvä työmoraali edistää tuottavaa työilmapiiriä. Onko sinulla korkea työmoraali? Käy läpi seitsemän kohtaa.

Oletko koskaan yrittänyt tehdä töitä jonkun ihmisen kanssa, joka ei tunnu nauttivan työstään lainkaan? Tai ehkä käyt kaupassa, jossa myyjä ei tunnu välittävän työstään ollenkaan?

Jos saisit valita, tekisitkö mielelläsi tämän kollegan kanssa uudelleen töitä tai menetkö takaisin kauppaan, josta jäi huono maku suuhun?

Ja mikä tärkeintä: Kerroitko muille huonosta kokemuksestasi?

Suusanallinen markkinointi ei ole koskaan ollut niin tärkeässä asemassa kuin tänä päivänä. Huono WOM-markkinointi (word-of-mouth) voi olla yritykselle hyvin tappiollista. Siksi onkin tärkeää edistää ja ylläpitää työpaikalla vahvaa työmoraalia. Hyvä työmoraali kannustaa koko tiimiä tekemään parhaansa, parantaa työilmapiiriä sekä lisää tuottavuutta. Positiivinen energia houkuttelee varmasti luokseen myös uusia asiakkaita ja työntekijöitä.

Entrepreneur esittää seitsemän piirrettä, joista hyvä työmoraali koostuu.

1. Ammattimaisuus

Ammattimaisuus koostuu monesta eri seikasta; se miten pukeudut, miten käyttäydyt työpaikalla, hoidat työasioita sekä tavalla, jolla kohtelet muita.

2. Kunnioitus

Pystytkö hillitsemään hermosi kollegojen seurassa ja kunnioitatko muiden mielipiteitä, vaikka deadline puskee päälle? Entä pysytkö diplomaattisena hankalassakin asiakastilanteessa? Se miten käyttäydyt paineen alla, kertoo paljon itsehillinnästäsi ja kunnioitatko ihmisiä ympärilläsi.

Kun osaat ottaa huomioon muut ihmiset vaikeissakin tilanteissa, osoitat, että arvostat ihmisten yksilöllistä arvoa ja heidän ammatillista panosta.

3. Luotettavuus

Oletko sanasi mittainen tyyppi? Oletko ajoissa kokouksissa ja toimitat työsi aina aikataulussa ja budjetissa?  Kun osoitat kollegoillesi ja asiakkaillesi kerta toisensa jälkeen, että sanaasi voi luottaa, maine luottavuudestasi leviää. Elämme epävarmassa maailmassa, joten työkaverisi ja asiakkaat arvostavat vakaita työsuhteita.

4. Omistautuminen

Et lopeta, ennen kuin työ on tehty loppuun. ”Sinne päin” ei riitä sinulle tai tiimillesi, vaan haluat erinomaisia lopputuloksia. Teet ylimääräisiä tunteja saadaksesi haluamasi lopputuloksen kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin ja huippuosaamiseen. Haluat osoittaa intohimosi siihen, miten paljon olet valmis työskentelemään päästäksesi huipputuloksiin.

5. Päättäväisyys

Et anna pienien esteiden pysäyttää sinua, etkä välttele haasteita. Esteet eivät lannista sinua ja jatkat eteenpäin niin pitkään, kunnes löydät ratkaisun ongelmaan. Etsit jatkuvasti parempia ja innovatiivisempia tapoja tehdä töitä ja vastauksia eri ongelmiin.

6. Vastuun ottaminen

Otat henkilökohtaisen vastuun toiminnastasi ja välttelet tekosyiden esittämistä, jos asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Myönnät virheesi ja käytät niitä oppimiskokemuksina – näitä virheitä et tee uudelleen. Odotat alaisiltasi samoja piirteitä ja tuet teoillasi vastuunottamista, sen sijaan että syyttelisitte toisianne.

7. Nöyryys

Hyväksyt muiden työpanoksen ja annat tunnustusta muille heidän hyvistä suorituksistaan. Osoitat kiitollisuutta työkavereille, jotka paiskivat töitä rinnallasi, ja lojaaleille asiakkaillesi. Olet valmis oppimaan muilta ja toimit esimerkkinä muille tekojesi kautta. Vaikka olet kova paiskimaan töitä, et ota itseäsi kuitenkaan liian vakavasti. Aina on tilaa huumorille.

Lue myös: 5 helppoa tapaa lisätä itseluottamusta töissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös