Kumppaniblogit

Veikkaus vie

Kauppiaat saavat Veikkaukselta sitä isommat provisiot, mitä enemmän pelikoneisiin hävitään (Suomen Kuvalehti 28.3.2019).

Veikkaus haluaakin kasvattaa rahapelaajien tappioita sadoilla miljoonilla. ”Parhaat asiakkaat” häviävät keskimäärin 700 e/kk (Kauppalehti 9.2.2019).

Arpajaislaki kuitenkin velvoittaa Veikkauksen vähentämään ja jopa ehkäisemään taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja.

Sen sijaan Veikkaus kasvattaa bisnestään markkinoimalla tuotteitaan isolla rahalla. Niin, että suomalaiset pelaisivat aina vaan enemmän uhkapelejä.

Valtio markkinoi suomalaiset köyhiksi

Markkinointi toimii, muuten Veikkaus tuskin polttaisi siihen noin 50 miljoonaa euroa vuodessa (Veikkauksen kotisivut).

Lisäksi myyntiä edistetään 158,3 miljoonalla eurolla liiketoimintakumppaneille maksetuilla sijoituspaikkamaksuilla sekä myyntipalkkioilla (Veikkauksen vuosikertomus 2018).

Yli 200 miljoonalla eurolla ostetun näkyvyyden lisäksi, on myös huomioitava huolellisesti ihmisten arkeen sijoitetut 20 000 pelikonetta ja median ”kuka-osti-viimeisimmän-miljoona-arvan-mistäkin-toimipisteestä” –jutut.

Tämän jälkimmäisen näkyvyyden markkina-arvo on todennäköisesti Veikkauksen rahalla ostettua markkinointia arvokkaampi.

Veikkauksen puolustus

Veikkaus puolustaa markkinointiaan sillä, että tarkoituksena on ohjata rahapelikysyntää (ulkomaisilta kilpailijoilta) Veikkauksen piiriin (#rahapodi jakso 94 – Veikkauksen varatoimitusjohtaja vieraana).

Veikkaus kuitenkin esimerkiksi toteutti Iltalehdessä vuonna 2018 sisältömarkkinoinnin kokonaisuuden, jonka avulla haluttiin herättää erityisesti nuorempien kiinnostusta Lottoa kohtaan (Almamedia).

Kuka on vastuussa Veikkauksen tekemisistä?

Poliisi onkin puuttunut Veikkauksen markkinointiin useamman kerran, viime vuonna taas alaikäisiin kohdistuvan mainonnan takia. Ilman vaikutusta.

Veikkauksen hallintoneuvostossa puolestaan istuu Veikkaukselta rahaa saavia, jotka tuskin harmittelevat kasvavien avustustensa määrää.

Näin ollen valtioneuvoston asettama rahapeliasioiden neuvottelukunta on ainoa taho joka voi puuttua Vekkauksen tekemisiin. Neuvottelukunnan jäsenet menevät uusiksi nyt vaalien jälkeen (10.4.2019).

Ketä kiinnostaa?

Miksi sitten Nordnetilta riippumattomana mediahenkilönä urputan Veikkauksesta aika ajoin? Mitä se minulle kuuluu miten ihmiset kuluttavat rahansa? Ovatko rahapelit todellakin se yhteiskunnan vihollien numero 1?

Ehkä ei. Mutta valtion vuosia jatkuneen, yli 200 miljoonan euron voimin toteutettu propagandakampania suututtaa. Pelaaminesta syntyy haittaa. Juuri siksi arpajaislaiki on tehty määrittämään haitat ehkäistäväksi. Tätä varten arpajaislaissa on Veikkaukselle määritetty monopoliasema.

Tällä hetkellä kuitenkin puolet Veikkauksen liikevaihdosta tulee kaikista köyhimiltä suomalaisilta (Helsingin Sanomat 3.9.2018). Lisäksi Suomalaiset olisivat merkittävästi varakkaampia jos edes puolet pelirahoista olisi sijoitettu oikeaoppisesti ja kustannustehokkaasti osakemarkkinoille.

Asenteet pitkäjänteisestä säästämisestä osakkeisiin ja kansankapitalismiin ylipäätään ovat kuitenkin kielteisiä. Äkkirikastuminen Lottoamalla on sen sijaan täysin hyväksyttyä. Suomalaiset pelaavatkin rahapelejä enemmän kuin sijoittavat (MustRead 8.3.2019)

Veikkauksen yhteiskunnallinen kustannus

Mikäli Veikkauksen kolmen miljardin liikevaihdosta puolet laitettaisiin vuosittain osakemarkkinoille 7 prosentin keskimääräisellä vuotuisella realituottolla, kasvaisi summa 30 vuodessa noin 145 miljardiin.

Luit oikein. Sillä maksaisi esimerkiksi Suomen valtionvelan pois korkoineen.

Lisäksi Veikkauksen pelimainonnan, 200 miljoonan arvoisella vuosittaisella valistuskampanjalla saisi kymmenessä vuodessa varmasti suomalaisiin asenteisiin ihmeitä aikaan.

Vaurastuminen ei ole vaikeaa. Se vaatii perusasioiden ymmärtämistä ja varsinkin pitkäjänteisyyttä. Veikkauksen haitallista markkinointia voisi käyttää hyvään.

Sillä voisi esimerkiksi myös opettaa, että lapsille säästäminen kannattaa.

Aiheesta lisää:

Valtio markkinoi suomalaiset köyhiksiMiten säästää käytännössä?Maksa vähemmän niin saat enemmänMaailman parhaat ETF rahastot?Parempaa tuottoa.

Nordnet Indeksirahasto Suomi - täysin kuluton indeksirahasto

Nordnet Indeksirahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

  • 0 euroa merkintä- ja lunastuspalkkio
  • 0 euroa hallinnointipalkkio
  • 0 euroa kaupankäyntipalkkiot
  • 0 euroa ”jäi pieni präntti lukematta” -kulu

Lue lisää

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös